MuziekMuziek

Pasta a la b4men

Pastasaus, zo veel mensen zo veel wensen

De meeste mensen hebben wel een favoriete pastasaus. Bij de één is dat een rode saus terwijl een ander liever een roomsaus heeft over de pasta. Ik eet het liefst pasta met een rode saus, ofwel een tomatensaus. Thuis variëren wij vaak met een tomatensaus. De ene keer gaat er een scheutje rode wijn in, de andere keer voeg ik wat extra rode peper toe. Nu heb ik de saus gemaakt met verse kruiden in plaats van de gedroogde kruiden die ik normaal gebruik. Dit vonden mijn gasten zo’n succes dat ik het recept jullie niet wil onthouden.

DSC01763

Wat heb je nodig voor de pasta a la b4men

500 gram goede kwaliteit rundergehakt (geloof me dit maakt echt verschil)

1 ui, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngesneden

halve bos basilicum, fijngesneden

halve bos peterselie, fijngesneden

1 blik tomatenblokjes

zout/peper

2 flinke eetlepels paprikapoeder

1 el kerriepoeder

1 flinke eetlepel sambal badjak

olijfolie extra vierge

scheutje balsamico azijn

blikje tomatenpuree

en uiteraard pasta naar keuze

DSC01764 DSC01766 DSC01768 DSC01770 DSC01772 DSC01800

hoe maak je de pasta a la b4men

1. Bak de ui en knoflook op laag vuur glazig

2. Zet het vuur hoger en bak het gehakt

3. Voeg na ongeveer 5-7 minuten de paprikapoeder, kerriepoeder en sambal toe

4. Bak dit goed mee tot het gehakt mooi bruin is

5. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten mee

6. Dan is het tijd om de verse kruiden toe te voegen

7. Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij, een flinke hoeveelheid ketchup(ik gebruik 1/4 van een fles) en een scheut olijfolie extra vierge.

8. Breng op smaak met peper en zout

9. Doe de deksel op de pan en laat het minimaal 30 minuten sudderen

10. Kook de pasta naar keuze en serveer met de heerlijke tomatensaus, geraspte kaas en wat basilicum blaadjes

DSC01804

Bon Appétit

DSC01803 DSC01806 DSC01808

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer