MuziekMuziek

Atkinsons bij de Douglas Haarlem

atkinsons2

Ga je een dagje shoppen loop je tegen een van de mooiste merken in Nederland aan, namelijk Atkinsons. Ik heb al eerder een bericht aan Atkinsons gewijd, maar ik had nog geen mogelijkheid gehad om er ook daadwerkelijk aan te ruiken en het in real life te zien. Nu wel….dat moet dan wel een heel bijzondere plek zijn geweest????…..valt reuze mee, bij de Douglas in Haarlem.

douglas

Douglas Haarlem

De Douglas Haarlem centrum is pas verhuisd en ze hebben een hele mooie nieuwe winkel op de grote markt gekregen. Top locatie en een top winkel, de nieuwe winkel is niet heel groot maar door een hele slimme indeling lijkt hij heel groot. Wij (vrouw en dochters) waren voor mijn vrouw bij de Douglas. tja ik krijg veel parfum voor mijn blog, maar mijn vrouw heeft altijd een beetje het nakijken….dus op pad voor haar!! Op de eerste verdieping stond een mooie schap van Atkinsons en Ursula de verkoopster die ons hielp. Allereerst de parfum voor mijn vrouw (Miss Dior is het geworden) hier werden wij al erg vriendelijk geholpen door Ursula. Nu de parfum voor mijn vrouw was uitgezocht kreeg ik mijn kans om wat te vragen over Atkinsons.

Atkinsons

Atkinsons is een heel oud en exclusief merk dat sinds vorig jaar weer in Nederland te verkrijgen is. Ik heb hier eerder een artikel over geschreven klik hier. Ook Ursula is erg te spreken over Atkinsons en was verbaasd dat wij het merk kende. Het merk verdiend wat meer aandacht voegde ze er aan toe. Daar ben ik het helemaal mee eens!! Maar helaas had ik de geuren nog niet kunnen ruiken en kon ik ook maar weinig winkels vinden die het hebben staan. Dit is mijn kans!! Wauw, wat een lekkere geuren. Ook de uitstraling vind ik mooi, veel merken die exclusief zijn stranden soms in een soort van kitsch. Atkinsons daarin tegen is echt Engels, simpel maar zeker wel met klasse. Ik vertel wat meer over de geuren.

24 old bons street

Atkinsons 24 Old Bond Street

De nieuwe heren geur is bijzonder.De geuren van Atkinsons vragen om geduld, je moet even de tijd nemen om eraan te wennen en de geur tot zijn volle kracht te laten komen. 24 Old Bond Street heeft een start van frisheid en kruiden. Het hart van de geur is weer zoet en heeft veel roos. De diepe geurlagen worden nog intenser door zwarte thee. Ook stoere tonen van hout en whisky vind je terug in de parfum. De geur is intens en ik kan hem bijna niet omschrijven, van minuut tot minuut ruikt hij anders. Dit maakt hem bijzonder spannend.

Atkinsons Oud Save The King

Atkinsons Oud Save The king

Deze geur is voor mij gemaakt. Heel intens, zoet en luxe. Deze geur moet je durven dragen, hij is best zwaar dus voorzichtig opbrengen. Maar wat een heel mooie geur. Ook in deze geur heeft thee een duidelijke invloed en samen met bergamot vormen zij de start van de geur. Het hart is van suede en liswortel. De basis tonen zijn oud en sandelhout wat de geur naast een intense zoet ook krachtig en zeker mannelijk maken. Deze geur is mijn aanrader!! Oke je moet wel even sparen met €170.- voor 100ml. is hij niet goedkoop maar wel meer dan waard!!

Atkinsons_oud

De ander geuren die ik heb mee gekregen zijn The Old Fellow’s Bouquet en voor mijn vrouw The Nuptial Bouquet.

De geuren van Atkinsons zijn ook via de site van Douglas te koop maar wil je goed en vriendelijk geholpen worden……gewoon even langs Ursula in Haarlem. Maak er een dagje uit van, Haarlem heeft als stad veel te bieden van shoppen tot cultuur alles is er in overtal aanwezig.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
  • Wat leuk om te lezen! Graag zie ik jullie weer terug in onze mooie winkel!
    Ben benieuwd hoe jij en je vrouw de diverse samples van Atkinsons ervaren hebben.
    Groet Ursula

  • De volgende keer neem ik jullie mee in de wereld van de “British bouquet” (bevat sinasappelschil en leer) en de “Fashion decree” (met patchouli, dat staat voor welvaart)

  • Hoi Ursula,

    Zoals gezegd wij komen graag bij jou terug. Dus tot snel.

Written by Jan Willem Huffmeijer