MuziekMuziek

Alles wat je wilt weten over private lease

audi leasen

We staan aan de vooravond van een revolutie in autoland, want de komende jaren zal onder druk van Europa automerken nog zuiniger en nog veiligere auto’s moeten bouwen. Dat is natuurlijk een goede zaak, maar het zal er ook voor zorgen dat de auto’s duurder worden. Misschien is dit wel het ideale moment om een auto met private-leasecontract af te sluiten, zoals bijvoorbeeld een Audi leasen bij Neerlandlease.nl.  

Wat is private lease?

Private lease is populair. Je rijdt tegen een vast maandbedrag één tot 5 jaar een nieuwe auto en daarna lever je hem weer in. Zelf een nieuwe diesel of benzine auto kopen kan namelijk een risico zijn. Bijvoorbeeld door de dalende inruilwaarde. Na afloop van de leaseperiode kun je de auto weer inruilen zonder een slotsom te hoeven betalen. Hiermee voorkom je dat je een grote som geld in een keer moet uitgeven, en je hoeft hierdoor geen spaarpot aan te breken om een nieuwe bolide te kunnen rijden. Private lease klinkt dus erg aantrekkelijk, maar er zijn wel een paar dingen die je moet weten.

Zijn er nadelen aan private-leasecontracten verbonden?

Hypotheek aanvragen
Met private lease hoef je je niet druk te maken over onverwachte kosten, zoals bijvoorbeeld reparaties en onderhoud. Maar er zijn ook nadelen, bijvoorbeeld als je een huis wilt kopen. Met een private-leasecontract kun je vaak een stuk minder lenen.

Leeftijd
Op latere leeftijd kun je niet meer altijd geld lenen via een kredietverstrekker. Privé leasen is dan een optie. Bij ongeveer de helft van de leasemaatschappijen geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar. Er bestaat echter wel een leasecollectief van de Consumentenbond waar ouderen altijd terecht kunnen.  

Let op met andere bestuurders
Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag in jouw leaseauto rijden, maar je blijft wel zelf verantwoordelijk wat er met je auto gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij een eigen risico bij schade of voor je opgebouwde schadevrije jaren. Verandert je situatie, zoals door een echtscheiding of een ontslag, dan kun je niet zomaar onder het leasecontract uit.

Leasen of kopen?

Vaak is private lease voordelig. Vooral wanneer je een auto wilt kopen met geleend geld. Maar heb jij voldoende spaargeld en veel schadevrije jaren opgebouwd, dan is private lease niet altijd even voordelig. 

audi leasen

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer