MuziekMuziek

De voordelen van het hebben van planten in huis

voordelen planten in huis

Veel huizen staan vol met planten. Je kan ze ook op veel verschillende plekken krijgen. Maar waarom hebben we eigenlijk massaal allemaal planten in huis? Wat voor voordelen zitten er eigenlijk aan het hebben van planten? Zijn die er wel? Het antwoord hierop is ja. Dit zijn de voordelen waar je van kan genieten als je planten in jouw huis hebt.

Het zorgt voor sfeer

Het eerste voordeel is erg simpel en vanzelfsprekend. Planten zien er nou eenmaal hartstikke leuk en gezellig uit! Zeg nou zelf. Een ruimte zonder planten kan er vrij kaal uitzien, maar zet je er een paar mooie kamerplanten neer is de sfeer al compleet anders! Het zorgt voor gezelligheid en een leuke vorm van decoratie. Maak je gebruik van leuke en vrolijke bloempotten, ziet het er al helemaal gezellig uit. Té veel is natuurlijk ook niet goed, maar doe je het met mate wordt de ruimte een stuk gezelliger van een aantal leuke plantjes.

Gevoel van verantwoordelijkheid

Dit is iets waar je zelf misschien niet vaak bij stilstaat, maar planten hebben verzorging nodig. Net als bijvoorbeeld dieren dit hebben. Als je planten in huis hebt, betekent dat dus dat je ervoor moet zorgen en voor velen is dat gevoel van verantwoordelijkheid erg prettig. Zeker als je ze al een lange tijd goed in leven houdt, kan dat je een goed gevoel geven. Het zorgen voor planten is meer dan je denkt. Ja, je moet ze voldoende water geven, af en toe verpotten en voeding geven. Maar het is meer dan dat. Het wegknippen van dode bladeren zodat ze hun energie niet verspillen, het bestrijden van insecten wanneer ze de plant gevonden hebben en het letten op wortelrot zodat de plant gezond blijft. Het is best nog een klus, maar dat maakt het des te fijner als je er succesvol voor weet te zorgen.

Het ademen van schone lucht

Planten zuiveren de lucht. De ene plant heeft deze eigenschap meer dan de ander, sommigen zullen dit zelfs vrijwel niet doen. Maar over het algemeen hebben veel planten de eigenschap dat de lucht wordt gezuiverd. Dat betekent dat, als je veel luchtzuiverende planten hebt, de lucht die je inademt een stuk schoner en helderder is. Dat is niet alleen goed voor je, dit merk je ook. Het voelt schoon en fris aan. En dat allemaal dankzij een plantje. Alleen dit al is genoeg reden om planten in huis te nemen, vind je niet?

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer