Aberfeldy Whisky één van de Last Great Malts.

Aberfeldy Logo 6

De verborgen pareltjes in de whisky wereld zijn de whisky’s waarmee geblend wordt. In mijn ogen wordt de blended whisky nog altijd zwaar onderschat en vergeet men te vaak dat een blended whisky gemaakt wordt met hele mooie single malts. Om dit te bewijzen en om mensen eens kennis te laten maken met de bijzondere single malts is besloten door John Dewar & Sons Ltd, eigendom van Bacardi Limited, een aantal van deze bijzondere single malts vrij te geven. Onder de naam “Last Great Malts” zullen een aantal van deze whisky’s op de markt komen. Iedere whisky heeft een eigen karakter en kunnen zich heel goed meten met andere single malts die er zijn. De eerste uit de serie ga ik nu aan jullie voorstellen.

DSC08404 DSC08401 DSC08399

Aberfeldy The Golden Dram

De Aberfeldy-Distilleerderij één van de weinig overgebleven distilleerderijen uit Perthshire. De Aberfeldy-Distilleerderij werd in 1898 opgericht en staat bekend om het water wat zij gebruiken. Aberfeldy haalt het water uit de Pitilie Burn, deze rivier is rijk aan mineralen en goud, vandaar ook de bijnaam The Golden Dram. De mineralen in het water zorgen voor een bijzondere en unieke smaak, die samen met het gerstemout voor een krachtige en toch zachtaardige whisky hebben gezorgd.

image image

Aberfeldy 12 years in oak proefnotities:

De kleur: is diep goud

De neus: de neus is vol en krachtig, maar niet met zware tonen. Nee juist veel fruit, peer, abrikoos en zoete perzik snoepjes.

De smaak: ik vind de Aberfeldy verassend krachtig en de verwachte fruitigheid van de neus maakt in de smaak plaats voor honing, peper en tijm. Ondanks de kracht en de volle body blijft hij heel zachtaardig en bijzonder aangenaam.

De afdronk: lang en vol. De smaken van honing komen in de afdronk weer naar voren en leggen een zacht en zoet laagje op je tong. De afdronk is wel droog en daardoor heb je de neiging snel weer een slokje te nemen, maar de smaak beloond je geduld als je dit niet doet. Durf even te genieten en neem de tijd voor de volgende nip.

Aberfeldy is een bijzonder mooie whisky, die zeker zijn mannetje kan staan tussen de single malts die al op de markt waren. De Aberfeldy 12 years in Oak is een heel mooie whisky, waarmee iedereen die wil starten met het whisky drinken heel goed mee kan beginnen. Echter ook de geoefende whisky drinker zal de kracht en volheid van de Aberfeldy zeker kunnen waarderen. Adviesprijs van de Aberfeldy is €36,95 en is te koop bij de betere slijterij.

aberfeldy-12

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer