MuziekMuziek

Abarth 595 Competizione, een klein kanon onder je kont!!

Auto’s rijden, het blijft altijd wel leuk maar er zijn auto’s die het plezier kunnen verhogen. Er zijn ook auto’s die het auto rijden tot iets heel bijzonders kunnen maken. De auto die ik deze keer een week lang onder mijn kont heb gehad is er één uit de laatste categorie. Ik mocht een week lang knallen in de Abarth 595 Competizione.

DSC06494 DSC06505

Rijden met een hoog fun gehalte

Deze auto heeft iets! De Abarth 595 Competizione heeft een gun factor die ik onder mannen niet zo groot had verwacht. Het is natuurlijk toch maar gewoon een klein bakkie. Toch hadden de eerste foto’s op mijn Instagram direct een hoop like’s en reacties. Mannen schamen zich dus niet voor deze auto. Eerlijk is eerlijk…. ik ook niet hoor. Zeker niet wanneer je de sleutel omdraait en de motor start met een fantastische zware brom…..wat een wolf in schaapskleren. Na het starten begint de pure lol, deze auto maakt dat kleine jongetje volledig in je los. Zo’n kleine auto met 180 pk is letterlijk een kanon op wielen. Hij vliegt onder je kont vandaan en tegen de tijd dat je met je ogen hebt geknipperd rij je net geen 100 in z’n tweede versnelling. Bizar!! Een gti naast je op het stoplicht… hahahaha jammer joh… voor hem!!! Die zie je alleen maar kleiner worden in de achteruitkijk spiegel. De Abarth 595 Competizione heeft mij een week zwaar vermaakt….met spanning wacht ik de komende tijd af of niet de ene bekeuring na de ander op de mat zal vallen.

DSC06495 DSC06508 DSC06510DSC06515

Is de Abarth 595 Competizione dan alleen maar fun?

Voor mij is deze auto 100% gemaakt om lol mee te hebben. Hij staat voor de deur naast je andere auto. Een mooi kado voor je vrouw, om vervolgens zelf het meest te gebruiken. Normaal rijden is er met de Abarth 595 Competizione niet bij. De 1,4 motor waar ze gewoon 180 pk uit weten te persen is gemaakt om mee te knallen en niet om lekker mee te cruisen. De vering is stug en hard en comfort is ver te zoeken. De kuipstoelen zijn strak erg stoer maar zitten heel erg hard. Ik moest na een week scheuren met een lach van oor tot oor naar een maat rijden die in Almere woont (30 minuten). Men… we waren blij dat we er waren! Dit “kleine” stukje rijden heeft wel mijn ogen geopend wat betreft de auto.

DSC06518 DSC06520 DSC06521 DSC06522

Conclusie na een week rijden in de Abarth 595 Competizione

Deze auto is de auto voor mannen die keihard lol willen hebben en die daar geld voor over hebben. De Abarth 595 Competizione kost compleet net iets meer dan € 35.000,-  Oké, voor zoveel pk’s is dit één van de meest bereikbare sportauto’s en wanneer je de Abarth op die manier benaderd zal hij zeker niet teleur stellen. Zoek je een auto die een sportieve uitstraling heeft maar waar je ook lekker mee kan rijden en waar ook afstanden mee gereden moeten worden, dan is dit zeker niet jouw auto. Deze auto is alles wat hoort bij de uitdrukking boy’s with toys! Ik geef de auto een 8 voor de lol en het plezier.

DSC06533 DSC06525

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer