SelectSelect

75 jaar Philips shavers’, Eindhoven

Eindhoven de scheerstad van Nederland???

Dit is natuurlijk een grapje, wat er wel in Eindhoven is, is het Philips museum. In het Philips museum is er van vrijdag 10 oktober t/m zondag 4 januari 2015 een tentoonstelling genaamd ‘ 75 jaar Philips shavers’. Er zijn meer dan tachtig apparaten, diverse reclameaffiches, films en foto’s te zien die je meenemen in de geschiedenis van de Philips scheerapparaten vanaf 1939. Er worden ook bijzondere designiconen tentoongesteld, zoals een door kunstenaar Conrneille beschilderd scheerapparaat. Tevens zijn er twee nooit eerder tentoongestelde prototypes aanwezig van de allereerste Philips shavers. Deze zijn ontwikkeld door Alexandre Horowitz en Alexius van Dam in 1938.

Philips-museum_webbanner-2014_2_update
75 jaar Philips shavers

75 jaar Philips shavers

Wat ook leuk is dat de ‘Moonshaver’ aandacht krijgt in de expositie. In 1969 maakte Philips een proefmodel van de Moonshaver die speciaal ontworpen is voor gebruik in een ruimtecapsule. Het verhaal gaat dat voor een NASA lancering, Philips de Moonshaver overhandigde aan NASA. Wat was er zo bijzonder aan deze Moonshaver??? Een ingbouwd stofzuigertje moest ervoor zorgen dat de afgeschoren haren werd opgevangen en dus niet door de capsule kon gaan zweven. Nu 45 jaar later heeft het roterend scheersysteem een enorme evolutie doorgemaakt. Philips heeft nu de serie 9000 en deze serie is volgens Philips het meest geavanceerde Philips scheerapparaat ooit, het is getest in extreme condities, waaronder gewichtloosheid. Ik hoop dit snel voor jullie te kunnen testen.

philips
Moonshaver van Philips
philips
Philips 9000 serie

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan zeker een kijkje in het Philips museum.

900319-03-29, Philishave, reclame, poster, 1954
75 jaar Philips shavers

 

 

bron:http://www.philips-museum.com/nieuwe-expositie-in-philips-museum-75-jaar-philips-shavers.html

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer