MuziekMuziek

5 BBQ tips: dit maakt het barbecueën makkelijker

Met deze 5 bbq tips maak je het barbecueën een stuk makkelijker. Het mooie weer staat weer voor de deur en dus gaan we weer aan de BBQ denken. Ikzelf bbq het hele jaar door maar dit zit nog niet bij heel veel mensen in het systeem. Barbecueën blijft voor de gemiddelde Nederlander een zomer ding. Nu de lente zich gaat aandienen en het zonnetje onze tuinen weer gezellig maakt, is het tijd om de bbq aan te steken. Helaas komen we er vaak met de aansteker in de hand achter dat we nog wat onderhoud hadden moeten doen. Dan zijn een paar bbq tips natuurlijk altijd wel welkom.

LetzQ kruiden voor de bbq

5 bbq tips die je bbq zomer een stuk makkelijker maken

  • Wees op tijd met onderhoud. Het klinkt een beetje kinderachtig maar dit zo belangrijk. Ik heb zelf een Big Green Egg in mijn buitenkeuken staan. Ondanks dat hij niet in de regen staat, is het belangrijk hem goed te onderhouden. Vilt op tijd vervangen, roosters schoon houden en de gietijzeren delen insmeren met Crisco tegen het roesten.
  • Gebruik de juiste kolen. Het is erg belangrijk dat wanneer je een bbq met een deksel hebt je geen briketten gebruikt. Briketten zijn samengeperst en kunnen stoffen als bindmiddel en zand bevatten. Daarnaast kunnen er ingrediënten inzitten die niet gecontroleerd worden. Zodra je dan je deksel op de bbq doet, blijven deze dampen in de bbq hangen. Gebruik dus liever houtskool.
  • Steek je BBQ aan met een Looftlighter. Een The Original Looftlighter is super handig. Hij werkt op stroom en gaat dus niet op of uit. Hij werkt super snel en je kan zelf bepalen hoeveel houtskool je in de bbq aansteekt. Zo kan je dus heel snel een vrij groot vuur krijgen. Nog een groot voordeel, het is super schoon. Geen chemicaliën in de brandbare stoffen in wokkels of nog erger aanmaakblokjes.
  • Een goede thermometer. Ik gebruik een CookPerfect Comfort Deze heeft een pen die op 5 plaatsen de temperatuur van het vlees meet. Op deze manier kan hij de perfecte kerntemperatuur berekenen. Ook meet hij de temperatuur in de dome (bbq). Via een app is hij verbonden met mijn telefoon. In de app geef je aan wat voor soort vlees erop de grill ligt en hij houdt de juiste kerntemperatuur voor je in de gaten. Check ook altijd even na met je thermapen zo weet je zeker dat alles goed is. Meten is weten!
  • Gebruik van de goede kruiden. Kruiden kunnen je vlees maken maar ook zeker breken! Daarom zijn goede kruiden heel erg belangrijk. Zonden als je heel erg je best heb gedaan op een heel mooi stuk vlees en je verpest de smaak door het fout te kruiden. De kruiden van LetzQ zijn ontwikkeld door BBQ goeroe Peter Bootsma en hij weet als geen ander hoe je vlees lekker krijgt.
Buitenkeuken met Big Green Egg

BBQen voor Pro’s

Veel mensen vinden bbqen iets lastigs of engs. Dit is jammer want het is zo lekker en vooral heel erg leuk! Zeker wanneer je investeert in een goede bbq, zal je gaan merken hoe leuk en hoe gevarieerd je kan koken op een bbq. Alles wat je in een oven kan maken kan ook op bijvoorbeeld een Big Green Egg. Zelfs een vegan kan heel veel lekkers van de bbq toveren. Uiteraard moet je ook onze website goed in de gaten houden. Wij komen met lekkere gerechten voor op de bbq. Hopelijk heb ik je een beetje op weg geholpen met de bbq tips.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer