SelectSelect

100 % rijplezier in de Jaguar XF Sportbrake.

 

Een Jaguar, is dat nu echt wel iets voor B4men.nl hoor ik je al afvragen. Jaguar heeft een ‘ouwe lullen’ imago en dat beeld had ikzelf ook van een Jaguar. Maar na het bestuderen van de site en de modellen die er toch wel gaaf uitzagen, ben ik toch naar Beesd gereden om daar een Jaguar XF op te halen. De wagen die we daar mee kregen was een jaguar XF Sportbrake ofwel een stationwagen. Handig voor het gezin en toch ook weer iets anders dan al die SUVS die ik heb gereden.

 

De Jaguar XF Sportbrake

Wauw! de lange lijnen maken hem vind ik nog stoerder dan de sedan. De kleur donker blauw, geeft hem een bijzondere sjieke uitstraling wat past bij de Jaguar XF. Ik heb hetzelfde model ook in een zwarte uitvoering gezien met zwarte bekleding, iets wat hem nog jonger zou moeten maken. Zonde, want hij verliest daardoor juist ook wat allure en dat is wat een Jaguar maakt tot de auto die het is. Maar goed over smaak valt natuurlijk niet te twisten.

DSC01288 DSC01291 DSC01305 DSC01452

De jaguar XF Sportbrake heeft twee gezichten

Vanaf het moment dat je het portier opent heeft de auto twee verschillende gezichten. Het licht beige leder, de klassieke hout accenten in het dashboard en middenconsole maken de auto sjiek en tevens een beetje oubollig. Het is echter wel met veel smaak gedaan. Anderzijds is de bovenkant van het dashboard juist heel sportief met chome accenten. Ondanks de verschillen past het wel goed bij elkaar, de auto is in balans. De twee gezichten zitten niet alleen in het uiterlijk, maar ook in het rijgedrag. Deze auto is zo waanzinnig mooi geveerd en stabiel, dat hij over de weg zoeft. Als een echte gentleman schrijdt de auto over de weg en kan je ongelofelijk lekker cruisen. Het andere karakter van de auto komt los als je de auto op zijn staart trapt. Geloof mij, dan komt er een beest los in de auto die al heel snel in jezelf kruipt. WAUW!!! hij vliegt onder je kont vandaan, je wordt in de stoel gedrukt, je mondhoeken worden omhoog getrokken en komen niet meer naar beneden. Ondanks het geweld is er iets wat mij heel erg opvalt in de auto. Ik blijf voor mijn gevoel te alle tijden volledig in control!! Het maakt niet uit of je in een paar luttele sec naar de 100 sprint of met 180 op de teller nog een keer terug schakelt om gewoon weer opnieuw in de stoel gedrukt te worden en door te stoten tot de 240, ik heb de auto onder mijn gezag. Het is door deze controle dat de twee gezichten van de auto toch weer één worden.

DSC01418 DSC01417 DSC01403 DSC01407 DSC01410 DSC01409

De Jaguar XF geeft status

De Jaguar is niet alleen een waanzinnig mooie auto die erg lekker rijd. Iets wat ik heel bijzonder vond is de manier waarop mensen reageren als wij met de Jaguar XF kwamen aanrijden. De Jaguar is echt niet de duurste auto waarin ik heb gereden, toch is dit wel de auto waarin we de meeste blikken kregen. Ik geloof zelf niet in het feit dat een auto je status kan geven. De Jaguar geeft meer als welke andere auto dan ook wel degelijk status.

DSC01326 DSC01308 DSC01309

De Jaguar XF Sportbrake B4men.nl waardig

Nou, dat lijkt mij wel!! Deze auto is pure lifestyle. Zodra je naar een bijzonder feestje gaat of naar een zakelijke afspraak, dan kan je prima in deze auto voorrijden. Wil je gewoon lekker met je gezin op reis, dan bied de Jaguar heel erg veel ruimte en comfort voor een lange trip. Ben je toe om eens lekker de beest uit te hangen en ongeoorloofd hard scheuren (het liefst op een circuit natuurlijk) dan heeft de 3.0 V6 genoeg power. De Jaguar XF is verkrijgbaar vanaf €52.000,- .De versie die ik meekreeg kost rond de €70.000,- en hij was het iedere euro waard. Het zal jullie dus niet verbazen als ik deze Jaguar XF Sportbrake een heel verdiende 10 geef. Als ik ooit in de financiële positie kom dat ik deze auto zou kunnen betalen dan staat deze auto zeker bij mij voor de deur.

DSC01446

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer