MuziekMuziek

De zomer verlengen met jouw eigen ijs! Zo maak je zelf ijs!

Waarom nu pas een artikel over ijs maken, de zomer is bijna om? Dat leg ik graag even uit. Ik heb begin deze zomer een ijsmachine van Magimix gewonnen met een prijsvraag. Heel cool dus en in dit geval letterlijk cool! Ik moest natuurlijk eerst even afwachten hoe de ijsmachine mij zou bevallen voordat ik hier iets over op de blog zou schrijven. Aangezien ik nu een artikel aan het schrijven ben kan je alvast de conclusie trekken dat hij bevalt. Toen ontstond uitdaging twee, het maken van ijs. Dit is een kunst op zich en luistert erg nauw. We hebben wat recepten uitgeprobeerd en al snel werden we beter in het maken van ijs! Tijd voor een blogpost dus! Was de zomer ineens verdwenen, zit je dan met je ijs. Gelukkig is de zomer weer terug en is het ijs inmiddels zo verbeterd dat het altijd lekker is en een lekkere afsluiting van het diner moet zijn.

image

Magimix Gelato Expert voor het maken van homemade ijs.

De kunst van lekker ijs maken heeft alles te maken met de juiste temperatuur en het blijven bewegen van het ijs. Het is daarom zo moeilijk om thuis het perfecte ijs te maken. Ik was best sceptische hoe een thuis machine je hierbij kan helpen. Echter de Magimix Gelato Expert bewijst dat zelfs ik het lekkerste ijs kan maken. Het is niet alleen maar lekker maar het is zelfs erg leuk geworden om mijn kids en vrienden iedere keer te verrassen met een lekker ijsje. Wat ik zo leuk vind aan de Magimix Gelato Expert is dat hij verschillende standen heeft voor verschillende ijssoorten. Ik maak de lekkerste sorbetijs, softijs en crushed ijs en wanneer je leert te spelen met de juiste ingrediënten en verhoudingen, kan het bijna niet mislukken.

image

Gezonder en lekkerder ijs

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik best aardig schrok van de hoeveelheid suiker wat er in ijs gaat! Ik had mij nooit gerealiseerd dat het zo’n zoet product was. Door het nu zelf te maken sta je in eens stil bij wat er voor ingrediënten er in een ijsje zitten. Het was dus gelijk een uitdaging om te kijken of dit ander kon. Hiervan gaan jullie de komende tijd lekkere recepten zien op zowel de blog als op mijn Youtube kanaal.

image

Tijd om zelf je ijs te gaan maken

Ondanks dat ik deze machine gewonnen heb en ik dus niets verdien met deze post (voordat iedereen denkt dat ik ga binnenlopen aan het maken van ijs) vond ik het veel te leuk om jullie er niet iets over te vertellen. De Magimix Gelato Expert maakt het afsluiten van onze maaltijden nu extra lekker en echt iets om naar uit te kijken.

image image

Recepten volgen snel!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Best Ijssalon,

    Het smaakte meer dan prima. Wij gebruiken hem inmiddels echt wekelijks en vooral simpel softijs is hier thuis favoriet geworden. Super makkelijk, super snel en je kan er alles overheen strooien wat je lekker vindt. Wij vinden hem lekker met wat rauwe cacao nips met kokosrasp en de kinderen vinden het lekker met prinsessen strooisel 🙂

Written by Jan Willem Huffmeijer