MuziekMuziek

Whisky Festival Den Haag, Heerlijk succesvol.

De afgelopen drie dagen van het weekend heeft Den Haag in het teken van whisky gestaan. Dit weekend vond hier  namelijk het jaarlijkse International Whisky Festival plaats. Uiteraard moest B4men.nl hier een dag aanwezig zijn om heel hard te werken met het proeven van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van whisky. Heel vervelend werk ook!!hahaha

kaartje
International Whisky Festival

 

international_whisky_festival

Het International Whisky Festival wordt sinds 2000 georganiseerd om mensen kennis te laten maken met deze drank. Maar ook voor mensen die al wat meer verstand van whisky hebben zijn er op dit festival weer veel nieuwe soorten te proeven. Het festival wordt gehouden over drie dagen en was dit jaar weer helemaal uitverkocht. Druk dus!! Wat dat betreft doet de whisky het erg goed in Nederland.

Samen met mijn vader Jos Huffmeijer en een portemonnee vol met visitekaartjes (voor de promotie van de site), zijn we de kerk in gedoken en hebben ons alles laten vertellen over de whisky’s. Waar wij weer een paar hele mooie, verrassende en spannende whisky’s en een fabelachtige rum ontdekten. Een paar van mijn favorieten zal ik voor jullie neerzetten. Uiteraard gaat het dan over smaak!! Iets wat voor mij een geweldige whisky is hoeft voor een ander helemaal niet lekker te zijn.

Opvallende whisky’s voor mij:

grouse
The Naked Grouse

– The Naked Grouse: hier zijn we mee begonnen en ik moet zeggen een prima begin. Ja het is een blend…. maar echt geen verkeerde hoor!! Deze whisky is gemaakt met een paar hele mooie single malts o.a. Highland Park en The Macallan. De neus van de whisky is wat zoet en heeft veel sherry, in de mond bevestigt hij het zoet. De afdronk was erg prettig, meer kick dan de 12 jaar. Kortom een goed begin.

laphroaig-18
Laphroaig 18 yrs.

– Laphroaig 18 yrs: Een totaal andere klasse en andere whisky is deze Laphroaig 18 yrs. Ik ben niet een echte rook drinker maar deze Laphroaig is erg zacht en complex. De neus is vol en zoet met vanille, de smaak is ook zoet en zilt en gaat langzaam over een mooie rook smaak. Voor een gevorderde whisky drinker met een zoete smaak een heel goede whisky om eens een wat rokerige whisky te proberen.

alba
The Glenrothes Alba Reserve

-The Glenrothes Alba Reserve: Deze voor mij onbekende whisky is voor mij een van de ontdekkingen!!! Wat een heerlijke whisky. Ja, ik ben een zoete drinker en dat zie je gelijk terug in deze Alba. Hij rijpt alleen op bourbonvaten en dat proef je goed. Maar ze zijn zeker het Schotse karakter niet kwijt geraakt. De neus is zoet met veel vanille en verfrissend kokos. De smaak is rijk en zoet met veel honing en  heeft in de volle afdronk ook weer een heel lekkere kokos nuance.

Deze drie zijn het meest verschillend en waren voor mij echte uitschieters. Heel mooi waren ook de Highland Park, Bowmore, Auchentoshan en Dalwhinnie.

Maar als je denkt dat je alleen maar aan de Whisky zal gaan???…….kom je oog in oog te staan met een Rum!!! ja echt Rum!! en wat voor een!!! Ron Zacapa… onthoud dit, schrijf het op en ga kijken of je deze ergens kan kopen. Ik ga eens kijken of ik over deze Rum een heel artikel kan schrijven want dat verdient hij zeker. Wij begonnen heel bescheiden met de 23 jaar oud, een knaller wat een overweldigende smaaksensatie!! De smaak is complex, vol en rijk met pruimen, rozijnen en kruidnagel. Nadat wij bijna niet  meer te houden waren, zijn we voorzichtig begonnen aan de XO. Ik kan eigenlijk maar een ding bedenken om dit te omschrijven ‘HEMELS’ !!! Ongekend lekker!!! Heerlijke smaken van pruimen, koffie en vanille maken zich meester in je mond met een zoete volle intentie die ik nog nooit zo heb ervaren. Goedkoop is deze drank niet, maar als je een keer iets anders wilt proberen………probeer Ron Zacapa!!

zacapa
Ron Zacapa

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer