Volgas met F1 2017

Zo af en toe kijk ik met mijn vader Formule 1, het is een leuke sport nu ik ook de regels een beetje begrijp en gaat het er vaak spannend aan toe. Nu kan je zelf coureur worden zoals Max Verstappen in F1 2017. Hopelijk wel zonder brokken, want zijn seizoen nu is niet zijn beste helaas. Ik ga dus samen met Max proberen de top te bereiken in F1 2017.

Ik heb de voorganger ook al eens gespeeld, namelijk F1 2016 en moet zeggen dat ik het vrij pittig vond. Nu met F1 2017 dacht ik dat gaat hetzelfde worden. In zekere zin wel maar toch in de nieuwe versie zijn zeker wat dingen verbeterd ten opzichte van het jaar daarvoor. En wie wilt nu niet samen racen met Max? Dezelfde regels die gelden voor de officiële F1 gelden dus nu ook voor de game. De voorvleugel is groter en de banden zijn ook breder. Dit merkte ik meteen, want het rijgedrag van de auto’s is wel een stuk verbeterd en als beginner ook makkelijker op te pakken volgens de nieuwe regels. Misschien als je flink wat uren hebt zitten in 2016, dan zal dit wel een stukje lastiger worden denk ik zo.

Team Red Bull samen met Max Verstappen

Eigenlijk zag ik in het begin niet heel veel verschil tussen 2016 en 2017. De carriéremodus is daarom ook vrijwel hetzelfde gebleven, alleen kan je meer aan je auto upgraden en hem daardoor sneller maken of juist dat hij beter op de weg ligt…maar let wel… net zoals in het echt aanpassen kan het ervoor zorgen dat je auto juist bergafwaarts gaat. Verder om je eigen coureur te maken is hetzelfde gebleven en kan je bij ieder team aansluiten en daarmee ook een team maatje te kiezen. Voor mij een makkelijke keuze, ik ging samen met Max verstappen natuurlijk de strijd aan tegen de rest.

De resource & development tree is een onderdeel waar je je auto kan upgraden. Zoveel mogelijkheden maar ze vallen allemaal onder bepaalde vakken zoals motor, chassis, aerodynamica en duurzaamheid. Hierbij moet je weer kijken wat voor jou het fijnst is maar ook wat het Team van je vraagt. Sommige teams starten weer bijvoorbeeld met een beter chassis en waarbij een ander team dat weer doet met de motor. In het geval van Red Bull moet je flink werken aan je motor.

Trainen, Racen en nog eens trainen.

Je hebt vijf trainingsprogramma’s, daar kan je ervaringspunten mee verdienen. Wat ook niet een geheel onbelangrijk gedeelte is, is dat je daardoor ook veel beter de baan leert kennen waar je op racet. Die punten kan je weer stoppen in de resource & development tree om weer jouw auto beter te maken. Je weet ook of je iets fout doet en waar je jezelf dus echt kan verbeteren. Dit is zeker handig als je namelijk de eerste plek wilt halen! Zo gingen mijn eerste trainingen niet echt goed. Ik wist de baan wel maar de races voor de begin plekken eindigde ik op nummer 6. Uiteindelijk was het een regenachtige dag en heb mijzelf meteen op plek 1 weten te zetten. Maar daarbij maakte ik een penalty waardoor ik dus sowieso 3 seconden voor moest staan om mijn plek te behouden. Dit is gelukt! Maar Max Verstappen die haalde de race niet. Net zoals in het echte leven en dat was wel even zuur dat mijn teammaatje het niet had gehaald. Terwijl die in het echt juist heel goed in de regen kan rijden. Iemand moet toch zijn team een beetje hoog houden… toch?

Na de race werd er aan mij gevraagd of ik mee wilde rijden na een showcase event omdat ik zo goed kon rijden natuurlijk haha. De showcase events zijn allemaal oude formule 1 auto’s dat maakt het wel leuk! Je moet een challenge completen en zo verdien je dus ook weer ervaringspunten super handig dus.

 

Een paar puntjes waarvan ik zeg daar hadden ze ook wel wat aandacht aan mogen geven is het publiek. Het gras en de grindbakken. Als dit wat strakker was geweest had de realistische gedachten net even wat beter geweest, al was het alleen al voor het gras of de grindbakken. Lange laadtijden ben ik wel gewend van andere games en bij F1 2017 is dit dus ook het geval. Ook als je op dezelfde baan rijd en je wisselt van dag wilt dit nog wel eens duren, dat is best wel jammer. Verder ziet de game er dik in orde uit en ga je echt voor goud, het rijden is zeker te doen maar misschien net even wat makkelijker met een stuurtje.

Houden jullie van race games en welke zijn jullie favorieten?

Geschreven door Nick Strijbos

Nick Strijbos B4men bij Open Beta Destiny 2