MuziekMuziek

Wat doe je wanneer je seksleven wat saai is geworden.

Een beter seksleven begint met goede communicatie

De nachtmerrie voor ieder stel is het in het slop raken van je seksleven. Ons drukke leven en bestaan, zijn een ramp voor al het spannends wat tussen de lakens gebeurt. Natuurlijk spreek ik uit eigen ervaring als het om dit punt gaat. Hoe lastig is het ook om 18 jaar je seksleven op een hoogtepunt te houden. Het krijgen van kinderen gaat meestal door middel van seks maar ze zijn daarna een ramp voor je seksleven. Wanneer ze klein zijn hebben ze aandacht en liefde nodig. Wanneer ze grote worden nemen ze veel tijd en privacy in beslag. Maar hoe krik je letterlijk je seksleven dan weer wel naar een hoogtepunt.

Communicatie is het belangrijkste voor je seksleven

Een goede communicatie is het belangrijkste in een relatie. Met communicatie kan je elkaar vertellen dat je van elkaar houdt maar je kan ook je ongenoegen vertellen. Wanneer je niet tevreden bent met het seksuele leven wat je leidt is het belangrijk dit bespreekbaar te maken. Nee, het is niet erg als er af en toe periodes zijn waarin er minder gevreeën wordt. Echter wanneer je een relatie hebt waarin je beiden graag vrijen maar dit al geruime tijd niet is gebeurt, mag je dit best bespreekbaar maken. Vertel elkaar wat er aan scheelt en sta open voor elkaars argumenten. Wanneer communicatie lastig is over dit onderwerp kijk eens voor hulp door middel van een psycholoog of een seksdeskundige. Zij kunnen jullie weer het bed in helpen.

Een beter seksleven begint met goede communicatie

Ga eens kijken voor speeltjes

Seks is iets heel moois tussen twee mensen. Het geeft je de mogelijkheid om elkaar via het lichaam te vertellen hoe gek je op elkaar bent. Natuurlijk kan seks ook gewoon super leuk en lekker zijn en hoeft het “houden van” niet mee te spelen. Deze tip is ook voor deze groep mensen een goede tip. Ga eens naar een sexshop. Hier vind je heel veel leuke dingen die jullie weer naar een goed seksleven kunnen leiden. Wanneer je rondloopt in een shop of met z’n tweeën op internet kijkt, dan moet je hierover praten. Er zullen heel veel dingen duidelijk worden over elkaars behoeften. Seksspeeltjes zijn echt niet meer alleen voor mensen die solo seksen. Ook voor stellen zijn speeltjes tussen de laken inmiddels heel gewoon. Ze zorgen voor creativiteit en veel opwinding. Seks wordt weer leuk inplaats van een “moetje”.

Stuur je kinderen eens uit logeren

Ook je kids kunnen echt een ramp zijn voor je seksleven. Het missen van privacy en gewoon een gebrek aan tijd zijn niet heel goed voor je seksleven. Het is daarom heel goed om eens tijd te maken voor elkaar. Laat je kinderen eens bij opa en oma logeren of ga zelf eens lekker weg. Boek een hotel of stedentrip en ga genieten van elkaar. Dit soort momenten waarin je bewust tijd maakt voor elkaar zijn heel belangrijk in een relatie. De tips van hierboven komen dan helemaal van pas. Wanneer jullie ongestoord de tijd hebben is de beleving in de slaapkamer of waar dan ook toch heel anders. Genieten van elkaar moet zonder tijdsdruk kunnen, dan werkt het het allerbeste.

Een beter seksleven begint met goede communicatie
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer