MuziekMuziek

Soft of hardcore? De keuze ligt bij jou

soft of hardcore seks

Wat voor type ben jij, als het om seks gaat? Ben je iemand van tederheid, van liefdevol en zacht? Of ben je wat ruiger aangelegd, en ga je bij voorkeur voor het wat stevigere werk? Waar je van houdt, dat is heel persoonlijk. Erachter komen wat je voorkeur precies is, dat kan nog best lastig zijn. Zeker wanneer je niet anders gewend bent dan zacht en teder, zal je misschien nooit op het idee komen om het eens wat ruiger aan te pakken. Eigenlijk zonde, want misschien beleef je daar juist nog wel veel meer plezier aan!

Soms weet je het van tevoren

Ben je van nature wat verlegen, bedeesd en zachtaardig? Dan is de kans heel groot dat je dit ook in je seksleven terug zal zien. Het is tenslotte je karakter, en dat komt in vrijwel alles dat je doet en denkt terug. Ben je van nature zo’n persoon, en lopen de rillingen op een onaangename wijze over je lijf als je er alleen al aan denkt om een ander te slaan met een zweepje, of om zelfs bondage toe te passen? Dan is het helemaal niet erg als je daar ook helemaal niet aan gaat beginnen. Soms weet je van tevoren al dat iets simpelweg niet bij je past, en hoef je het helemaal niet uit te proberen om dit zeker te weten. Ga jezelf dan ook niet dwingen, vanuit het gevoel dat je anders misschien iets mist. Sommige dingen passen nu eenmaal niet bij je, en je mist er dan ook niets aan als je ze nooit zal beleven.

Wil je het in bed toch een keer een beetje spannender maken en iets doen dat je nog nooit eerder hebt gedaan? Probeer dan eens wat easy toys uit. Leuke, vriendelijke speeltjes die enkel en alleen bedoeld zijn om gemakkelijk genot te beleven. Een vibrator, een kleine dildo, wat je maar wilt. Niet alle speeltjes zijn tenslotte hardcore, er zijn ook een heleboel exemplaren die ook prima tot hun recht komen bij mensen die het liever zachtjes doen.

soft of hardcore sex

Een beetje ruiger? Maak er goede afspraken over!

Pak je het wel liever wat ruiger aan? Dan is het belangrijk dat ook je partner dat weet en hiermee instemt. Ruige seks en geweld kunnen soms dichterbij elkaar liggen dan je zou willen, en het is niet de bedoeling dat iemand het gevoel krijgt tot iets gedwongen te worden, of echt bang te zijn. Maak daarom altijd goede afspraken over hoe ver je wilt gaan, en spreek een codewoord af waarmee je aan kan geven dat het genoeg is geweest, en de ander direct moet stoppen waar hij of zij mee bezig is. Alleen zo houd je het zowel spannend als plezierig, en dat is van groot belang.

seksspeeltjes: soft of hardcore sex
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer