MuziekMuziek

Uitdaging: Kan een kapper zijn eigen haar knippen met de 
Remington PrecisionCut. Winactie!

Ik krijg als kapper / barbier bijna dagelijks de vraag wie mijn haar knipt en of ik dit zelf kan. Het antwoord hierop was altijd nee, ik kan niet mijn eigen haar knippen. Totdat Remington mij voor een uitdaging stelde. Ik kreeg de challenge om juist dat eens te proberen met de nieuwe Remington PrecisionCut. Dit is een nieuwe tondeuse waar heel veel verschillende lengtes op zitten, dus dat maakt hem geschikt ook voor de langere lengtes. Ik ga niet zomaar een uitdaging uit de weg, dus ook deze niet!

cut-4

De Remington PrecisionCut

Voordat ik jullie het filmpje laat zien waarin ik mijzelf onderhanden ga nemen, wil ik jullie het volgende vertellen over de nieuwe Precision Cut van Remington. Het is een tondeuse bedoelt voor thuis gebruik. Dit vind ik belangrijk om te vermelden, omdat ik natuurlijk als kapper met tondeuses werk van een ander kaliber. Ik vraag natuurlijk professioneel ook heel andere eigenschappen van een tondeuse. Ik beoordeel deze Remington PrecisionCut dus met een professioneel oog, maar met het idee dat hij thuis gebruikt zal worden. Laat ik hem dan maar eens onder de loep gaan nemen. Het is een tondeuse die erg prettig in de hand ligt en goed te sturen is. De snijkop is sterk en scherp, zodat hij goed de haren doorsnijdt en je de contouren ook scherp kan afzetten. Je krijgt verschillende opzetstukken erbij, die je kan gebruiken om verschillende lengtes te creëren. Normaal heeft een opzetstuk een vaste lengte, nu kan je met een schuifknopje op de achterkant van de tondeuse een andere lengte instellen, waardoor je veel meer lengtes uit het opzegstuk kan halen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de opzetstukken van mindere kwaliteit vind en ze voelen vrij fragiel aan. Op de RemingtonPrecisionCut zijn de opzetstukken verder wel stabiel. Tijd om ermee aan de slag te gaan.

cut-2

Mijn eigen haar knippen met de Remington PrecisionCut

Ik heb ervoor gekozen om niet mijn hele haar korter te maken. Ik heb alleen mijn zijkanten korter gemaakt, dit omdat ik mijn lengtes boven juist langer wil houden. Ik gebruik de Remington PrecisionCut om een onderhoudsbeurt te geven aan mijn kapsel. Ik denk dat dit ook de beste manier is om deze tondeuse te gebruiken. Je kan op deze manier je knipbeurt iets uitstellen. Dit is natuurlijk als kapper niet heel handig om op te schrijven, gooi ik mooi even mijn eigen glazen in! Niet helemaal! Ik was echt verbaasd over het eindresultaat in positieve zin, maar het is geen kapsel van de kapper. Hier en daar zaten nog wat langere plukjes. Ik ben echter wel een dikke 35 minuten bezig geweest en zat helemaal onder de haren.. Okee ik had geen kapmantel gebruikt dus voor een deel mijn fout. Bij de kapper hoef je niet je eigen haren op te ruimen. Het heeft dus voor en nadelen. Ik denk dat het een eigen afweging is die je moet maken om voor jou de beste keus te maken. Ga je voor gemak en prijsbewust, dan is dit apparaat een uitkomst. Je kan je kappersbeurt uitstellen en je hoeft hiervoor dus de deur niet meer uit. Ik ben van mening dat ik als kapper het kan winnen van dit apparaat, maar hij heeft mij wel doen verrassen (ik mijzelf ook wel hoor).

Ik scheer mijn eigen haar met de Remington PrecisionCut

Remington PrecisionCut HC5900 Specificaties en Prijs

•Geavanceerde snijbladgeometrie voor optimale trimefficiëntie

•Mesjes met titanium coating

•AcuAngle-snijbladen voor maximale precisie

•Snoer / snoerloos

•Tot 90 minuten gebruikstijd

•Lithiumbatterij – voor grootse prestaties ook als de batterij bijna leeg is

•Automatische Turboboost-functie

•De led-indicator geeft aan hoeveel restcapaciteit de batterij nog heeft

•SlideSelect verstelbare opzetkammen met automatische vergrendeling (1-42 mm).

•Laadt op in 4 uur

•Snellaadfunctie

•Snijbladen met comforttips

•Geheel afwasbaar

•Uitneembaar wasbaar mesjespatroon

•USB-oplaadfunctie

•3 + 1 jaar extra garantie

De Remington PrecisionCut is te koop bij o.a. Coolblue voor € 59,99

cut

Remington PrecisionCut Winactie!!

Nu ben ik niet de enige die deze tondeuse kan uitproberen, ook jij kan er 1 van de 2 winnen. Hoe kan jij de Remington PrecisionCut winnen:

•Ga naar de Facebook van B4men en like de pagina

•Deel het artikel over de Remington PrecisionCut

•Schrijf in het commentaar waarom jij deze tondeuse wil proberen en tag 2 vrienden

cut-1

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer