MuziekMuziek

Toyota C-HR autoreview door B4men.nl

Yes! Mijn eerste Toyota is een feit. Ik ging een week op pad met de Toyota C-HR. Een bijzondere auto en de meest sportieve Toyota van dit moment. Super tof om deze auto eens van mijn commentaar te mogen voorzien.

Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride zij aanzicht Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride links voor aanzicht

Toyota C-HR een futuristische auto

Dat de Toyota C-HR een bijzonder uiterlijk heeft, daar hoeven wij niet over te twijfelen. Toyota heeft echt wel een statement willen maken met deze auto. Waar zij de afgelopen jaren in mijn ogen erg veel gehangen hebben op het feit dat zij als merk het “meest betrouwbaar” waren en daardoor eigenlijk weinig echt spectaculaire auto’s ontwierpen. Is dit een auto waar je niet omheen kan. Ik weet het niet zeker maar ik heb het gevoel dat Toyota met de C-HR een jongere doelgroep heeft willen aanspreken. Wanneer ik om mij heen kijk zie ik voornamelijk een wat oudere doelgroep in de Toyota C-HR zitten. Deze auto heeft blijkbaar een aantrekkingskracht op de oudere die graag nog een keer “jong” willen zijn. Ik vraag mij echter af of dit nadeling is voor de verkoop, zal de jongere doelgroep deze auto daarom laten staan?

Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride koplamp Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride 18" spaakvelg Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride handvat achterportier

Rijden met de Toyota C-HR 1.8 hybride

Ik heb al eerder aangegeven dat ik persoonlijk niet een enorme fan ben van hybride rijden. Het wisselen van een stille motor naar een motor die wel geluid maakt is iets waar ik moeilijk aan kan wennen. Wat ik wel een voordeel vind van de Toyota is dat je niet hoeft te stekkeren. Geen gedoe met stekkers of kabels. Door de hybride motor trek je lekker snel weg bij een verkeerslicht, alleen wanneer dan de benzinemotor bijspringt schiet de motor wel hoog in zijn toeren. Groot voordeel van de hybride motor is dat hij heel zuinig is. De Toyota C-HR is best een sportief bakkie, hij stuurt lekker direct en strak door de bochten. De hoge instap maken de auto vriendelijk voor iedere doelgroep.

Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride linksachter aanzicht Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride achteraanzicht Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride met open deuren

De Toyota C-HR aan de binnenkant

De Toyota heeft voor zijn “klein” ogende buitenkant verrassend veel ruimte aan de binnenkant. Het dashboard is futuristisch en bijzonder vormgegeven. Ook hier geen halfwerk of een auto gemaakt die voor iedereen is maar een duidelijk statement! Het toutchscreen is duidelijk en overzichtelijk. Verder is de uitvoering die wij hebben gereden van alle gemakken voorzien. Ook heeft de auto een dikke geluidsinstallatie waar een heel goed geluid uitkomt. Achterin hebben de kids genoeg ruimte maar wanneer je er met 4 grote volwassenen in moet zitten, dan word het wel krap. De kofferbak is voor dit “kleine” bakkie echt heel groot! Voor gezinnen echt ideaal. Boodschappen, koffers of huisdieren… het past er allemaal in.

Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride van buiten naar binnen zicht Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride dashboard Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride cockpit Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride voorstoel

De Toyota C-HR 1.8 hybride Adventure

De uitvoering die wij hebben gereden is een zeer uitgebreide en de meest sportieve versie. Dat zie je ook terug in de prijs. De Adventure is er vanaf € 33.390,-. De Toyota    C-HR is er al vanaf € 25.895,- dit zijn wel actie prijzen. De Toyota C-HR heeft mij alleen door zijn hybridemotor niet helemaal kunnen grijpen. Het is gewoon niet helemaal mijn ding. Dat doet verder niets af van de verdere positieve kanten van de auto. Het is een stoere en opvallende verschijning op de weg, die tegenwoordig steeds voller wordt met auto’s die niet heel uitgesproken zijn. Toyota verdient dus echt een compliment dat zij hun nek hebben durven uitsteken.

Toyota C-HR Adventure 1.8 hybride zijaanzicht van ver afauto review Toyota C-HR

Is een nieuwe Toyota CH-R net te prijzig voor je? Kijk dan een naar een Toyota occasion of gebruikte Toyota.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer