MuziekMuziek

The monochrome look 

De monochrome look is er een die we dit jaar in de herenmode weer veel terug gaan zien. Bij monochroom wordt er vaak gedacht aan een volledige outfit in dezelfde tint en stof. Toch betekent het eigenlijk niets meer dan werken met dezelfde kleurtonen. Een goed voorbeeld van een monochrome look is de all-black outfit. Deze look is een afkomstig uit de rock ‘n roll tijd, maar dit is zeker weer een geliefde outfit voor veel mannen. 

Ton-sur-ton outfits

Bij een monochrome outfit combineer je verschillende tonen uit hetzelfde kleurenpalet met elkaar. Deze manier van outfits samenstellen staat ook wel bekend als het ton-sur-ton principe. Toch denken veel mannen bij toon op toon combinaties dat het jasje en de pantalon van je maatpak in exact dezelfde kleur en stof moeten worden uitgevoerd. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een een wit met beige pied de poule jacket gecombineerd op een pantalon in een iets lichtere kleur beige. Combineer dit met een trui in een tint donkerder, en jouw monochrome look is af. De gouden tip bij deze stijl is om met patronen of verschillende texturen en laagjes te werken! 

Accessoires

Mocht je een toon op toon outfit hebben uitgekozen, vergeet dan niet een paar bijpassende accessoires uit te zoeken. Dat ene pochet, die mooie das of juist een nette overjas zorgen voor die stijlvolle uitstraling. Ook een hoed, zonnebril, of horloge kunnen zorgen voor de finishing touch. Het is hierbij de bedoeling dat de accessoires precies matchen met de kleur van de andere items van de outfit. Als je niet zo van de accessoires bent, zorg dan zeker dat je een kwalitatief hoogwaardig overhemd op maat in de kast hebt hangen om jouw ton-sur-ton items mee te combineren. Wit past ten slotte in ieder kleurenpalet. 

Een monochrome trouwpak

Omdat het minimalistische trouwthema niet meer weg te denken is dit trouwseizoen, is de toon op toon combinatie ook ontzettend populair onder bruidegoms. Door het kleurenpalet  van je trouwpak monochroom, ofwel in één tint te houden, houd je het geheel mooi rustig. Wat weer perfect aansluit bij een minimalistische bruiloft. Vooral de zand, pastel- en aardetinten gaan we veel terugzien dit jaar. Als je dit toch te eentonig vindt, probeer dan te variëren met donkere en lichtere tonen uit hetzelfde kleurenpalet. Of nog leuker, voeg een patroontje toe in dezelfde kleur. Ben je op zoek naar een écht feestelijk trouwpak? Overweeg dan zeker om in een smoking te trouwen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer