De tuin als verlengstuk van je woonkamer

De tuin als verlengstuk van je woonkamer is een term die we de laatste jaren vaker hebben gehoord. Maar hoe moet je dat voor elkaar krijgen? Hoe maak je jouw tuin echt helemaal in stijl met je woonkamer? Met een paar simpele tips kan ook jij jouw woonkamer en tuin op elkaar laten aansluiten.

De tuin als een verlengstuk van je woonkamer

Wat bedoelen we eigenlijk met deze uitspraak. Het klinkt natuurlijk erg lekker maar kan je de tuin en woonkamer eigenlijk wel op elkaar aan laten sluiten? Ja, dat zeker wel. Wanneer je dit op de juiste manier voor elkaar wilt krijgen is het erg belangrijk om de stijl in je woonkamer of juist de stijl in je tuin als je die mooier vindt door te voeren in de andere kamer. Kijk goed naar de kleuren, beplanting en bestrating. Deze basiselementen zijn namelijk heel belangrijk en bepalend voor de stijl. Wanneer je deze elementen ook terug brengt in de andere kamer, zal je merken dat je steeds meer aansluiting zal krijgen.

Meubels als basis

Voor een goede basis kijk dan ook vooral naar de meubels. Wanneer jij een lekkere grote bank in de woonkamer hebt staan, dan is dit geweldig om dat in de tuin te kopiëren. Een toffe loungeset is niet alleen een sierraad voor je tuin maar ook de perfecte manier om je woonkamer naar buiten te brengen. Wanneer je kiest voor een toffe lounge set is de kwaliteit heel belangrijk. Dat doe je binnen immers ook. Een aluminium loungeset is een mooi voorbeeld van zo’n kwaliteitsset. Het ziet er chic uit en kan heel goed tegen een stootje zodat het ook mooi blijft. Wanneer je graag gasten ontvangt en lekker buiten wilt zitten neem dan een lekker groot loungeset voor 6 personen. Geweldig voor mooie zomeravonden.

Kies de juiste bestrating

Ook de bestrating kan heel veel doen voor het binnen / buiten gevoel. Probeer de vloer die je binnen hebt liggen door te voeren naar buiten. Heb je een houten vloer liggen kies dan voor een aansluitende vlonder. Wanneer je steen in de woonkamer hebt liggen, dan kan je kiezen voor een stenen terras. Wanneer je het binnen-buiten gevoel wilt krijgen, is het belangrijk dat je de beide vloeren op gelijke hoogte kan aansluiten. Dit zal het gevoel dat de vloer doorloopt enorm vergroten.

Kleuren van binnen naar buiten

Wanneer je het gevoel echt wilt doorvoeren is het kleurgebruik ook heel belangrijk. Kijk zonder in detail te treden naar de twee of drie belangrijkste kleuren van je woonkamer en breng deze naar buiten. Durf je schutting te verven en kijk voor meer kleuren naar verschillende potten in dezelfde kleur. Ook beplanting kan heel bepalend zijn voor de sfeer. Wanneer je planten door laat lopen alsof er geen muur of ramen zijn dan komt binnen en buiten snel en op een makkelijke manier samen. Zo wordt je tuin echt het verlengstuk van je woonkamer.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer