MuziekMuziek

Een trouwpak kiezen zo doorsta je deze gevaarlijke actie

Een trouwpak kiezen is een gevaarlijke onderneming

Een trouwpak kiezen is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Het zweet breekt mij al uit bij de gedachte. De stress alleen al van het iedereen tevreden krijgen. Je moeder, je schoonmoeder, je zussen, haar zussen, haar beste vriendin en uiteraard je bruid. Ze hebben allemaal een menig over jouw trouwpak! Natuurlijk is de mening van hen allemaal stuk voor stuk het belangrijkste. Je zou er toch niet aan moeten denken dat je één van hen boven de ander verkiest….trouwen….heb je er nog wel zin in? Met de volgende tips overleef je het wel.

Bruidzilla is actie met haar vriendinnen

Een trouwpak kiezen doe je zo

Normaal is het maken van keuzes je tweede natuur maar nu gaat het om haar bruiloft. Dit maakt je van standvastige man tot een besluiteloos weekdier. Welk trouwpak is mooi, zit lekker en past bij haar jurk die je niet eens mag zien. Iedere man die al getrouwd is weet hoe lastig het is om een juiste keuze te maken. Iedere man die nog niet getrouwd is prijst zich gelukkig bij het lezen van dit artikel. Jammer joh, want wanneer zij wilt trouwen ben je gewoon keihard aan de beurt. Geen ontkomen aan! Je zal je moeten schikken naar haar wensen en nukken. Het wordt de komende tijd overleven. Overleven is niet heel moeilijk wanneer je je kan houden aan een aantal regels.

  • Bedenk een thema
  • Bepaal het budget met een kleine uitloop
  • Betaal je eigen trouwjurk en trouwpak
  • Zet afspraken op papier
Trouwen doe je met zn allen

Bedenkt een thema hoe je gaat trouwen

Om heel veel stress en onduidelijkheid te voorkomen is het super handig om vooraf met z’n tweeën een thema te bedenken. Kijk op Pinterest en Google en vind een stijl die goed bij jullie past. Natuurlijk is je bruid leidend en heb jij geen moer te vertellen maar op deze manier heb je alleen met haar te maken en staan de rest van de bemoeials buitenspel. Whahaha het is immers haar…. o nee…. jullie bruiloft.

bruid in de auto

Bepaal een budget voor de bruiloft

Trouwen is niet goedkoop! Aangezien het haar dag gaat worden, kan je er vanuit gaan dat er op niets bezuinigd gaat worden. Ik ben het hier ook volledig mee eens. Als het goed is trouw je maar één keer in je leven…waarom zou je daarop bezuinigen? Wanneer je krap bij kas zitten is trouwen misschien niet de juiste keuze. Stel dit uit tot je budget groot genoeg is om haar de dag van haar leven te kunnen geven. Wees reëel in het budget wat je vrijmaakt voor de bruiloft. Kies een bedrag wat jullie beiden aanvaardbaar vinden. Ga kijken of je haar wensen binnen het budget kan proppen. Neem bovenop het budget een uitloop van ongeveer 1/3. Dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te bezuinigen maar soms net wel die keuze kan maken om voor die duurdere optie te gaan. Zou toch zonde zijn wanneer je duizenden euro’s uitgeeft en toch het gevoel hebt dat je hebt moeten bezuinigen. Past de bruiloft niet in het budget spaar dan even door.

alle bruiden en bruidsmeisjes

Betaal je eigen trouwjurk en trouwpak

Het is zo’n verleidelijke traditie, de ouders van de bruid betalen haar jurk. Scheelt je toch een enorm gat uit het budget. Dat is natuurlijk helemaal waar maar dan krijg je wel de mening en voorkeuren van je schoonmoeder er gratis bij. Natuurlijk heb jij de leukste en liefste schoonmoeder van de wereld……o niet? Neem dan gewoon de dure beslissing om jullie eigen trouwkleding zelf te betalen. Kunnen jullie gewoon die jurk en trouwpak kiezen die binnen jullie gekozen thema valt.

Zet de afspraken op papier

Weet je nog dat je toen letterlijk zei…..krijg jij als man deze zin niet net even te vaak naar je hoofd? Omdat wij ons niet zo druk maken over de dingen die wij een kwartier geleden hebben geroepen, is dit een perfect wapen voor vrouwen. Om te voorkomen dat er constant op afspraken word terug gekomen, zet alles op papier! Nu is het een beetje lullig om dat zo keihard te stellen en het wordt misschien snel uitgelegd als een gebrek aan vertrouwen. Daarom noemen we het een draaiboek. Begin direct met het maken van een draaiboek en leg hierin alle keuze en afspraken vast. Iedereen happy en het voorkomt een hoop gezeur als je toch nog wilt trouwen.

een happy bruid is heel belangrijk
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer