MuziekMuziek

De Kia EV6 GT: De dikste crossover van Kia

kia ev6 gt B4men

De Kia EV6 GT. Dit is de dikste en krachtigste Kia tot nu toe. Het mooie is hij komt dit jaar nog naar Nederland. De Kia EV6 GT is een volledig elektrische high-performance crossover. Door zijn bijzondere looks maakt hij zijn status als nieuwe halo car van Kia volledig waar. Met een acceleratie van 0-100 km/u in 3,5 seconden en een topsnelheid van 260 km/u is hij super snel. Met het grote rijbereik van 424 km* en de mogelijkheid om in slechts 18 minuten*** van 10-80% op te laden kunnen performance-liefhebbers de hele dag door genieten van deze baanbrekende GT.

De ontwikkeling van de Kia EV6

De EV6 GT is ontwikkeld om onder alle omstandigheden topprestaties te bieden. Het speciale remsysteem, de aangepaste besturing en de op maat gemaakte ophanging zorgen voor een extra dynamisch rijgedrag. Met Drive Mode Select kunnen bestuurders het karakter van de auto verfijnen voor een optimale controle en een opwindende rijervaring. De topsporter van Kia levert niet alleen ronduit indrukwekkende prestaties, maar maakt met zijn grote bereik en ultrasnelle laadtechnologieën ook comfortabel langeafstandsreizen mogelijk.

Pure kracht en dynamiek

De EV6 van Kia is een brok aan pure kracht en dynamiek. De zeer krachtige en volledig elektrische aandrijflijn met dubbele elektromotor is speciaal ontwikkeld om topprestaties te leveren. De voorin gemonteerde motor van 160 kW (218 pk) werkt samen met een achterin gemonteerde variant van 270 kW (367 pk). Het ​​gecombineerde vermogen van deze aandrijflijn bedraagt 430 kW (585 pk), met een maximumkoppel van 740 Nm. De aandrijving wordt naar alle vier de wielen geleid, wat zorgt voor een uitstekende handling onder alle omstandigheden. De EV6 GT kan in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en heeft een topsnelheid van 260 km/u.

GT Drive Modes

Met de speciale GT Drive Mode kunnen bestuurders zelf het rijkarakter bepalen. Afhankelijk van de gekozen modus, optimaliseert GT Drive Mode automatisch de elektromotoren, remmen, de besturing, de ophanging, het e-LSD en het Electronic Stability Control (ESC). In de meest dynamische setting wordt het stuursysteem op scherp gezet en zijn de settings van de Electronic Control Suspension (ECS) ingesteld op maximale wendbaarheid. De krachtigste Kia tot nu toe heeft een echt GT-karakter. Bij de ontwikkeling van het onderstel is dan ook veel aandacht besteed aan het creëren van een maximaal comfort bij hoge snelheden en een optimale wendbaarheid bij lagere snelheden.

De prijs van de Kia EV6 GT Cross-over

de Kia EV6 GT Cross-over is nu te bestellen, leverbaar vanaf € 64.195,-** (prijsinfo klik hier)

De eerste exemplaren arriveren naar verwachting vanaf eind 2022 in Nederland. Niet alleen de prestaties van dit topmodel van de EV6-reeks zijn indrukwekkend, maar dat geldt ook voor de uitrusting. Zo is hij onder meer standaard voorzien van het Meridian® Premium Sound System met 14 speakers en Active Sound Design, automatische flush-portiergrepen, een slimme automatische achterklep, een glazen schuif-kanteldak, intelligente matrix LED-koplampen, dynamische LED-knipperlichten, een 360-graden camera, een dodehoekcamera en een head-up display met augmented reality. Ook standaard op dit topmodel zijn het elektronisch instelbare onderstel en het elektronische sperdifferentieel. 

De waslijst aan assistentiesystemen van de GT biedt onder meer snelwegassistentie inclusief rijbaanwisseling, een op afstand bedienbare, slimme parkeerassistentie en een autonome noodremassistentie die ook actief is bij kruisend verkeer op kruispunten.

Het sportieve topmodel van de EV6-reeks wordt standaard geleverd in Runway Red metallic. Andere lakken zijn tegen meerprijs verkrijgbaar.

kia ev6 gt B4men
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer