MuziekMuziek

Een trouwpak kiezen, dit zijn de etiquette!

een mooie trouwpak kiezen, dit zijn de etiquette

Een trouwpak kiezen, dit zijn de etiquette! Je gaat trouwen en dus hoort hier een mooi trouwpak bij. Maar hoe kies je nu precies het juiste pak en welke regels zijn belangrijk voor het kiezen van het juiste trouwpak. In dit artikel help ik een beetje en geef ik je wat uitleg over de etiquette rondom de trouwkleding.

Een trouwpak kiezen, dit zijn de etiquette

Het kiezen van het juiste pak is tegenwoordig een heel ding. Dit komt omdat er steeds meer ruimte is voor eigen interpretatie en de “algemene” regels steeds minder gelden. Dit maakt het steeds moeilijker om je te kunnen vasthouden aan de etiquette. Met de volgende regels voorkom je een blunder en kom je altijd tip top voor de dag. Een trouwpak kiezen, dit zijn de regels:

trouwpak etiquette

Zorg dat je trouwpak goed past

Het klinkt misschien een beetje overbodig maar een trouwpak moet als gegoten zitten. Een pak wat niet mooi aansluit of als een zak om je lijf zit kan echt niet!! Trouwen is een dure aangelegenheid en de hoge kosten worden onder andere door de dure kleding bepaalt. Zorg ervoor dat je ook een goed budget hebt voor de kleding en ga hier niet op bezuinigen. Je zal anders iedere foto geconfronteerd worden met je eigen verkeerde zuinigheid.

Een trouwpak kiezen. Een pochet maakt je pak helemaal af.

Accessoires maken het pak!

Heel veel mannen vinden het lastig om volgens de juiste etiquette de juiste accessoires bij een trouwpak te kiezen. Welke sokken, welke riem en ga je nu wel of juist niet voor een pochet? Laten we beginnen bij een das of een strik.

  • Draag je een pak of een jasje, dan draag je hierbij een das. Deze draag je zonder dasspeld. Een strik draag je op een rokkostuum of een smoking. Zorg ervoor dat je strik dan ook echt gestrikt is of wordt. Ga je voor een lossere stijl, dan is het dragen van een kleurrijk overhemd zonder das of strik ook een hele goede optie tegenwoordig.
  • Schoenen, draag je een formele stijl dan is de regel zwarte schoenen bij een zwart of grijs pak en bruine schoenen bij een blauw pak. Een riem laat je matchen met de schoenen die je draagt. Bij de betere schoenmerken kan je vaak bij een paar schoenen ook een bijpassende riem aanschaffen.
  • Sokken horen te passen bij de broek. Echter is hier de afgelopen tijd wel veel verandering in gekomen. Tegenwoordig mogen sokken juist opvallen en een grappige statement zijn. Zorg er dan wel voor dat de sokken matchen bij de hele outfit en niet vloeken.
  • Het pochet had vroeger echt een functie. De pochet was bedoelt om de tranen te drogen van je partner. Hij moest daarom helder wit zijn en een vlekje was echt een no go. Tegenwoordig is een pochet ook een mode-item geworden. Je ziet juist veel mannen kiezen voor een kleurrijk pochet die weer past of zelfs matcht bij zijn sokken.
  • Een horloge draag je niet onder je trouwpak. Je hoeft alleen maar te genieten van je bruiloft en op de tijd let je ceremoniemeester wel.

Een jas van je pak open of dicht dragen

Op het jasje van je pak zitten knopen maar veel mannen zie je worstelen met hoe je nu precies deze knopen gebruikt. Het is niet heel moeilijk. De gouden regel is dat je in gezelschap altijd je jasje draagt. Je jasje draag je altijd dicht en mag pas open wanneer je gaat zitten. Draag je een jasje met een dubbele rij knopen dan doe je alle knopen dicht. Draag je een jasje met een enkele rij knopen dan is de regel dat je het onderste knoopje open draagt. Wanneer het later op de avond is en het feest is in volle gang, dan mag het jasje uit, de das of strik af en het overhemd mag voorzichtig open. Vanaf nu mogen alle etiquette over boord en moet je er alleen nog maar een knalfeest van maken.

Regels bij het dragen van een trouwpak
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer