MuziekMuziek

Een casual trouwpak voor een casual trouwfeest

Casual trouwpak voor een casual bruiloft zo kies je die uit

Een casual trouwpak, mag dat eigenlijk wel? Misschien heb jij helemaal geen zin in een standaard bruiloft en wil jij het gewoon eens helemaal anders aanpakken. Waarom zou dat niet mogen….het is immers jouw bruiloft! Er is niemand die jou kan verplichten iets wel of niet te doen. Als je gasten het er niet mee eens zijn, kunnen zij ervoor kiezen niet te komen maar dat is de enige invloed die ze dan ook echt hebben. Wanneer je kiest voor een niet standaard bruiloft moet je alleen rekening houden met het feit dat veel mensen er wel een mening over zullen hebben. Tja en wat je met die mening doet is verder aan jou of beter gezegd aan jullie….trouwen doe je natuurlijk niet alleen 😉

Een casual trouwpak kiezen doe je zo

Tegenwoordig is het heel normaal om juist niet voor een standaard bruiloft te kiezen. Alle trouw etiquette mogen overboord en jullie kunnen helemaal los om er de mooiste en meest “eigen” bruiloft van te maken die jullie willen. Voor vrouwen is een jurk nog steeds wel het meest gedragen kledingstuk. Toch is ook die er in allerlei vormen en maten en passend bij iedere stijl.

Voor mannen is het soms wat lastiger. Toch wordt het steeds makkelijk om een tof Trouwpak te kiezen, die niet standaard is maar juist heel goed kan passen binnen de stijl van de bruiloft. Een casual trouwpak wordt steeds normaler. Er is tegenwoordig ook heel veel inspiratie te vinden op internet. Zo kan je heel goed vooraf zoeken naar wat voor jullie de meest passende manier is om te trouwen. Zelfs B4men heeft op Pinterest een bord met trouw inspiratie voor mannen. Hier kan je dus heel goed bekijken welke stijl bij jou past en welk casual trouwpak hier dan bij “hoort”.

Een toffe foto met een bruispaar waarvan de man met een casual trouwpak

Voorbeelden van een casual trouwpak

Het kan soms best heel lastig zijn om binnen een pak zo te variëren dat het toch nog stijlvol blijft. Ook moet je oppassen om toch niet heel snel terug te vallen op de standaard trouw etiquette. Daarom zijn er een paar handige tips die je kan toepassen binnen het kiezen van een trouwpak, zonder dat het formeel wordt.

Kies voor kleur

Kiezen voor een felle en stevige kleur is misschien wel de beste manier om echt een statement te maken. Een heel strak en formeel pak kan er heel tof en bijzonder uitzien wanneer je kiest voor een felle kleur. Het is dan ook gaaf om die kleur door te voeren in de rest van de bruiloft.

Een mooie felle kleur blauw

Een korte broek als pantalon

Steeds vaker kiezen mensen die gaan trouwen ervoor om te trouwen in het buitenland. Eerlijk is eerlijk….. dat zou ik doen. Hoe lekker is het om te trouwen met een graad of 25 en gegarandeerd zon. Het is dan ook heel leuk om je trouwpak hierop aan te passen. Kies bijvoorbeeld dan voor een “normaal” pak maar dan in plaats van een pantalon voor een korte broek.

Geen jasje bij je pak

Wil je heel snel een statement maken om te laten zien dat je bruiloft niet te formeel moet worden, kies er dan voor om je jasje van je pak achterwege te laten. Geen jasje bied mogelijkheden om te kiezen voor een heel mooi overhemd of voor hele toffe bretels. Dit geeft direct een totaal ander sfeer aan je traditionele trouwpak.

Bretels zijn ideaal om je trouwpak een casual uitstraling te geven

Casual trouwen met een casual trouwpak

Zo zie je maar dat je met een beetje fantasie je bruiloft helemaal naar je eigen smaak kan vieren. Van super formeel tot super casual. Trouwen, het mag en kan tegenwoordig allemaal. Van de locatie, aankleding tot aan de kleding, je kan dus helemaal losgaan. Veel succes en plezier met je bruiloft.

casual trouwpak op een casual locatie maken het helemaal compleet
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer