MuziekMuziek

Super lekkere hamburgers. Recept!!

Hamburgers in een wip!

Haastige spoed is zelden goed zeggen ze toch altijd??? Nou, in dit geval niet. Ik had afgelopen week geen tijd om uitgebreid te koken en er was ook niet echt iets noemenswaardig meer in huis….maar ik had nog wel witte bolletjes en gehakt. De keuze was al snel gemaakt, hamburgers gemaakt op de grill…snel en makkelijk. Eenmaal klaar was ik verbaasd over hoe lekker het geworden was…dit was wel degelijk een blogwaardig recept geworden hahaha, dus bij deze!

DSC06420

Wat heb je nodig

500 gram gehakt (ik gebruikte een mix van rund en lam)

zwarte peper/zout

paprikapoeder

kerriepoeder

klein beetje Italiaanse kruiden

1 flinke eetlepel sambal badjak

1 geklutst ei(niet te groot)

plakjes cheddar kaas

sla, ketchup, mayo

(dit keer heb ik geen gebruik gemaakt van paneermeel, simpelweg omdat ik dat niet meer had en ik moet zeggen dat ik het niet eens gemist hebt)

 

DSC06422
Grill: Cuisinart
DSC06423
Grill: Cuisinart

Hoe maak je het klaar

Dit is waarom het zo snel klaar is, want je doet het gehakt in een grote mengkom en je strooit naar smaak alle kruiden erbij, het geklutste ei en de sambal en kneed dit eventjes goed door. Maak dan je handen iets nat en vorm er 4 hamburgers van. Leg de hamburgers op de grill*, doe de deksel naar beneden en laat ongeveer 5 minuten bakken. Beleg op het laatst met de cheddar kaas en laat deze lekker smelten.(met de deksel open) Besmeer je bolletje met een flinke klodder mayo en ketchup, leg daaroverheen wat sla, en leg daarop je heerlijke hamburger!! Serveer met (zelfgemaakte) frietjes en klaar is kees!!

Nu kan je deze hamburger natuurlijk altijd uitbreiden met bijvoorbeeld: augurkjes, plakjes tomaat, bacon…en nog veel meer!!!

*Ben je nu niet in het bezit van deze grillpan(cuisinart), je kan deze hamburgers natuurlijk ook bereiden op de BBQ, een gewone grillpan of in een koekenpan.

DSC06429

DSC06435

DSC06439

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
Written by Jan Willem Huffmeijer