MuziekMuziek

Stijlvol relaxen met Converse Essentials

De Converse gympen, hoe iconisch wil je het hebben. Wie heeft er niet ooit een paar aan zijn voeten gehad. Ik ben er in ieder geval dol op en heb er dus ook al meerdere versleten. Dat kan je ook echt letterlijk nemen, want ik heb sommige gedragen tot de gaten erin vielen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de gympen van Converse niet voor mij de schoenen waren om op te werken. Reden waarom het geen werkschoenen zijn voor een barbier? Je moet natuurlijk de hele dag op je voeten staan en dit betekend dat je heel veel vraagt van het voetbed in de schoen. Dit was niet het sterkste punt van Converse. Dit hebben ze gelukkig aangepast met de Chuck II. Deze Converse gympen zijn gemaakt om lang door te gaan! Festival of een dag hard werken in de B4men Barbershop, deze schoenen kunnen het hebben. Ik heb ze nu ruim een jaar en voor komend seizoen ga ik nog een paar aanschaffen maar dan in een andere kleur uiteraard 🙂 Marie Louise zal me wel voor gek gaan verklaren, want volgens haar heb ik inmiddels wel echt veel te veel schoenen.

Dit zijn mijn Converse Chuck II gympen

Nu heeft Converse echter niet alleen maar gympen in zijn collectie. Ik ben vorig jaar benaderd of ik de kleding van Converse wilde uitproberen. Ik mocht een joggingbroek, een t-shirt en een trui testen om te kijken hoe ik de kleding zou ervaren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik best een beetje sceptisch was omdat de prijs toch wel wat duurder is dan bijvoorbeeld de H&M of de Zara. Ik zeg ook eerlijk, dat als ik zelf een joggingbroek of sweater kocht, ik deze bij de Primark of bij de Hennes en Maurits kocht. Ik was dan echt heel erg benieuwd of de kwaliteit nu zoveel beter zal zijn. Ik heb dan ook een behoorlijke tijd gewacht met deze review om echt kritisch te kijken of de kwaliteit echt zo goed is en of de kleding dus mooi blijft na intensief dragen en wassen.

Dit is wat Converse zelf zegt over de collectie:

“De Converse Essentials Collectie is ontworpen om met de jaren beter te worden. Om dat doel te bereiken, is elk artikel gebaseerd op drie ideeën: kwaliteit, vakmanschap en pasvorm. Tijdloze kleding begint met hoogwaardig materiaal en vakmanschap. Ieder artikel is gemaakt van vormvast materiaal met een natuurlijke, vervaagde kleur en duurzame stiksels. Alle artikelen gaan lang mee.”

Ik heb mijn Converse outfit nu ruim 5 maanden in huis en heb de kleding dus uitgebreid kunnen testen. Voordat ik verder ga wil ik even benadrukken dat ik niet betaald krijg om hierover te schrijven en dat als ik niet tevreden zou zijn, ik überhaupt geen post zou schrijven over de kleding. Maar…ik ben wel echt heel erg tevreden. De kleur blijft wasbeurt na wasbeurt mooi en ook gaat de stof niet pillen of pluizen. Ik gebruik mijn Converse kleding niet om te sporten maar om te relaxen in huis. Nu weten mijn vaste volgers dat wij een Berner Sennen hond hebben genaamd Boyd en hij moet natuurlijk regelmatig uitgelaten worden. Ik heb de kleding dus ook mooi kunnen testen in de winter. Het grootste verschil wat mij opviel met mijn andere joggingbroeken en sweaters was dat de wind niet dwars door de broek en trui heen waaide. Met mijn overige joggingbroeken en sweaters had ik vaak het probleem dat het retekoud was als ik hiermee naar buiten ging en ik mij dus continue moest omkleden als wij de hond gingen uitlaten. Nu hoor ik je denken…ja leuk, maar we gaan nu naar de zomer toe. Ook dat heb ik voor jullie getest 🙂 Met de warme dagen die we vorige week gehad hebben, heb ik ook mijn outfit gedragen thuis en heb ik ook de kids ermee naar school gebracht. Vraag me niet hoe het kan, maar ik had het totaal niet heet. Ik had verwacht dat met het warme weer de kleding te warm zou zijn, maar het niets was minder waar. Wat ik dus ook een groot voordeel vind, is dat de kleding sportief is zonder huis-tuin en keukenpak te worden. (snap je wat ik bedoel) Als ik Marie Louise in haar “huiskleding” zie, dan is dat echt alleen voor in huis. Als ze hiermee naar buiten zou gaan, dan zou ze erbij lopen als Ma Flodder en dat gold waarschijnlijk ook voor mij in mijn “huiskleding”. Met deze kleding durf ik gerust buiten te lopen, een boodschap te halen en ja ik breng ook de kinderen in deze kleding naar school.

Conclusie: Ik snap dat niet iedereen een geldboompje in de tuin heeft staan en deze kleding zal niet voor iedereen betaalbaar zijn. Een joggingbroek begint vanaf 70,- euro, een trui begint vanaf 75,- euro en een t-shirt kost 40,- euro. Ik persoonlijk vind dit het wel waard en ik merk echt beduidend verschil in kwaliteit en draagcomfort.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer