MuziekMuziek

ST-Germain Likeur, mooie zomer cocktails.

Logo_Umbrellas

De Vraag of ik weleens van deze likeur had gehoord moest ik met nee beantwoorden, dat maakt het natuurlijk wel erg leuk om daar dan verandering in te brengen. Ik kreeg deze fles om deze drank te leren kennen.

 

ST-Germain Likeur

DSC03560

De fles op zichzelf  is al een kunstwerk…tja en zoals dat gaat met kunst je houdt ervan of niet. De fles is een eerbetoon aan de artdeco tijd en de rol die ST-Germian hierin speelde. Op de dop staat een nummer en die is uniek voor het vintage jaar. Tijd voor de inhoud!

caputo-stgermain1

St-Germain is een vlierbloesem likeur. Deze bloesem wordt met de hand geplukt in de Franse Alpen. Het plukken en selecteren doen ze met de hand omdat dit de smaak van de likeur echt ten goede komt. Deze arbeidsintensieve manier van werken is ooit bedacht door de Hongaarse en Roemeense zigeuners. Er worden in deze likeur GEEN conserveringsmiddelen gebruikt en ook heel weinig suiker. Dat maakt het niet alleen een stuk lekkerder maar ook een stuk ‘gezonder’. Het nadeel is wel dat je hem dan dus niet te lang kan laten staan (max 6 maanden).

DSC03561

De Smaak van ST-Germain likeur

De smaak is bijzonder. In eerste instantie is hij zoet……heel zoet. Maar tegelijk heeft hij ook iets fris en zuur. Het is erg fruitig en heeft veel citrusfruit in de smaak zitten. Wij vonden het ook erg naar lychee smaken. De smaak van lychee geven de complexiteit van de smaak goed weer…..want tja waar smaakt lychee naar een beetje fris, een beetje zoet en een beetje zuur….hahaha zo bijzonder is ook deze likeur dus!!

DSC03559

ST-Germain likeur in de Mix

Deze likeur heb ik al op verschillende manieren gedronken. Op kamertemperatuur is hij puur en in mijn ogen een beetje te klef. Hierna heb ik hem in de koelkast gezet. Dat maakt hem een stuk frisser en met ijs is deze likeur goed te drinken. Deze likeur leent zich uitstekend om lekker mee te mixen, door de complexe smaak past hij in veel verschillende recepten. Wat ik erg lekker vind is een soort kir royal van deze likeur maken. Dus 1 deel ST-Gemain likeur en 2 delen Champagne blokjes ijs erbij en geniet van een heerlijke zomerse cocktail. Wel oppassen je drinkt het als limonade!!!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer