MuziekMuziek

Hoe gebruik je parfum op de juiste manier

hoe gebruik je parfum

Hoe gebruik je parfum op de juiste manier? Want je wilt toch altijd op je lekkerst ruiken? Het verbaast mij eigenlijk hoe weinig mannen weten hoe je op de juiste manier een parfum behoort te gebruiken. Daar ga ik hopelijk verandering in brengen. Het dragen van een “geurtje”/”luchtje” of hoe je het dan ook wilt noemen, zorgt ervoor dat je jezelf zekerder voelt. Daarbij…..laten we eerlijk wezen….. het is toch heerlijk als je een complimentje krijgt dat je lekker ruikt.

Voor het gebruik van een parfum gelden overigens andere en minder “strenge” regels omdat een parfum sterker ruikt dan een Eau de Toilette of een Eau de Cologne.

hoe gebruik je een parfum op de juiste manier

Hoe gebruik je parfum op de juiste manier

  • Spray niet teveel op!!! Dit is echt absoluut regel nummer 1!!! Niets is vervelender dan iemand die overmatig naar parfum ruikt. Al kunnen mijn meiden soms thuis echt wel klagen dat ik teveel opspuit.
  • Spray ongeveer 2 pompjes. Dit is echt voldoende….nou vooruit….drie mag ook.
  • Gebruik parfum op een schone huid. Gebruik eventueel een bodylotion in de dezelfde geur. Dit zorgt ervoor dat het parfum zich beter hecht op je huid en zal de geur langer “vasthouden”.
  • Parfum breng je aan op plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kunt zien of voelen. Je polsen, binnenkant van je ellebogen en het kuiltje van je keel. (net onder je adamsappel) Spray de parfum natuurlijk niet met twee pompjes op al deze plekken maar kies de plek die jijzelf het prettigst vindt. Al moet ik eerlijk bekennen dat wanneer ik zelf parfum spray, ik dit toch meestal gewoon ook aan de zijkant van mijn hals spray.
  • Spray ongeveer 15 cm van de huid af. Zo verstuift het parfum mooi over je huidoppervlak.
  • Laat het parfum goed drogen voordat je jezelf gaat aankleden. Dit zorgt ervoor dat je huid de geur goed kan opnemen.

Hoe gebruik je het absoluut niet

  • Zoals ik hierboven mijn artikel al begon…….gebruik niet teveel!
  • Gebruik ook niet verschillende geuren door elkaar en gebruik het liefst alles uit één lijn. Dus dezelfde bodylotion en eventueel deodorant. Wanneer je heel veel verschillende geuren door elkaar gaat gebruiken komt geen één geur tot zijn recht. Daarbij ruik je dan naar een lopende parfumeriewinkel.
  • Gebruik een geur die echt bij je past. Iedereen heeft een andere PH-waarde van de huid waardoor bij de één een parfum ontzettend lekker kan ruiken maar bij iemand anders dezelfde geur totaal niet.
  • Koop nooit zomaar een parfum maar neem hier echt de tijd voor. Laat het parfum op je huid inwerken om te ruiken hoe het parfum bij jezelf ontwikkeld.
hoe gebruik je parfum
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer