MuziekMuziek

Ron Zacapa, rum zoals ik nog nooit had geproefd.

Ron Zacapa ben ik tegen het lijf gelopen op het whisky festival in Den Haag. Wij werden getipt om daar eens te gaan proeven. Deze tip bleek goud waard… ik heb veel gedronken in mijn leven, maar dit is iets heel bijzonders.

ron zacapa logo

Ron Zacapa is een rum gemaakt in Guatemala. De rum wordt uitsluitend gemaakt van de eerste persing van de rietsuiker. Ook de grote hoogte waarop deze rum wordt gelagerd heeft veel invloed op het rijpingsproces en geeft deze rum een uniek volle smaak. Deze rum is gelukt wat nog geen andere rum gelukt is: Eerste plaats met een uitzonderlijke 97 punten en winnaar van een platina medaille op de wedstrijd van het prestigieuze Beverage Tasting Institute in Chicago.

Ron Zacapa_barriles chl

De rum van Ron Zacapa is geïnspireerd op Solera- systeem, het rijpingsproces werkt bij Ron Zacapa net weer anders.

De ruw gemaakte alcohol verslepen ze naar 2300 meter, boven zeeniveau. Daar wordt de alcohol 3 jaar weggezet in voormalige Bourbon vaten. Na die periode gaan ze dit product bijmengen met oude rum soorten en 1 jaar wegzetten in Bourbon vaten die aan de binnenkant houtskool hebben. Weer een jaar later halen ze het gerijpte product eruit en mengen ze het bij met oude rum soorten en zetten het een jaar weg in Olorosso sherryvaten. Dit jaar doen ze nogmaals hetzelfde en zetten ze het weg in Pedo Ximinez  vaten.

Wij kregen als eerst de 23 jaar oude rum te drinken. Ongekend lekker, vol fruit, rijk en met de smaak van pruimen. Echt heerlijk!! Deze rum is  echt een aanrader en deze rum is heerlijk voor in het weekend. Ga lekker aan het eind van de dag maar eens goed voor zitten en geniet van deze rum.

image-ron-zacapa-sistema-solera-23

De grote klapper moest echter nog komen ….de Ron Zacapa XO. Deze drank staat voor mij absoluut op nummer 1 van mijn lijst met lekkere dranken. Vol, rijk en complex, smaken als pruimen, koffie, kruiden en zoete vanille vullen je mond. WAUW!! Deze rum is echt heerlijk!! De XO is alleen niet goedkoop met ongeveer   €100,- voor een fles is dit een drank die je langzaam en voorzichtig met gepaste aandacht moet weg drinken. Eigenlijk is de prijs zeker niet te duur, maar ik drink deze drank alleen op bijzondere dagen.

ron zacapa xo rum

Kortom wil je iets heel bijzonders en zeer exclusiefs drinken probeer deze Ron Zacapa en je zal zeker verrast worden.

zacapa

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer