MuziekMuziek

Rémy Martin “Coeur de Cognac” dé cognac voor een moderne Lifestyle.

Rémy Martin “Coeur de Cognac” dé cognac voor een moderne Lifestyle.

De herfst is nu echt begonnen. De avonden worden kouder en het wordt steeds vroeger donker. Als je ‘s-avonds buiten loopt ruik je het branden van hout in open haarden en kachels. Kortom we zoeken de gezelligheid weer bij de warmte in huis.

In de koelkast heeft de prosecco plaats gemaakt voor het Bokbier en ook de limoncello is op een andere plaats terecht gekomen. De witte wijn en rosé worden ingeruild voor wat stevige rode wijn. Kortom we gaan weer aan de “warme” dranken.

Cognac is voor ons ook zo’n drank voor de koude avonden. Helaas heeft cognac toch nog steeds last van een verkeerd imago. Het wordt vooral gezien als een ouderwetse drank dat niet past in een moderne lifestyle.

Cognacproducenten zijn over het algemeen ook niet echt innovatief wat hun drank betreft. En waarom zouden ze ook als ze zelfs meer vraag hebben dan wat er aan cognac geleverd kan worden? M.a.w. er wordt in de cognacstreek in Frankrijk weinig rekening gehouden met de veranderende markten van vooral Europa en dus ook met veranderende smaken van de consument.

Eén van de weinige cognachuizen die dat wel doen is Rémy Martin. Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1724 zijn zij niet alleen met het heden bezig, maar hebben ook oog voor de toekomst. De Centaur in hun logo geeft weer dat het echte visionairs zijn.

Zij hebben het vijf jaar geleden aangedurfd om een geheel nieuwe cognac te ontwikkelen voor een jonger publiek met een moderne lifestyle. Voor deze “Coeur de Cognac” wordt de ongefilterde wijn in kleine ketels heel langzaam gedistilleerd. Hierdoor krijgt de alcohol alle gelegenheid om de fruitaroma’s uit de wijn te ontfutselen.

De cognac krijgt dan ook de smaak van mooi rijp zomerfruit zoals wilde perziken en abrikozen. De speciaal aangepaste en gemiddeld 12 jaar lange lagering in kleine, oude eikenvaten houdt deze fruitigheid in stand en geeft een mooie notensmaak in de afdronk aan deze prachtige en bijzonder zachte cognac.

Het geheel is een “lichtere” cognac die prachtig in balans is en elke agressie van alcohol mist. Het is een cognac die heerlijk is om gezellig mee na te tafelen, maar die ook heel mooi samen gaat met (chocolade)desserts of een kaasplankje met harde kazen. En niet te vergeten om ’s avonds de dag mee af te sluiten. Kortom een fantastische cognac die in een moderne lifestyle niet mag ontbreken.

Geschreven door: Jos Huffmeijer, Le Nez Promotion.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer