MuziekMuziek

Remy Bonjasky helpt jou het sporten vol te houden.

Remy Bonjasky deelt een stoot uit

Sportlegende Rémy Bonjasky geeft tips bij het vechten tegen de man met de hamer. Hoe kan je het sporten volhouden, ook wanneer je niet meer kan of wilt.

Hoe blijf je fit het hele jaar door

Wist je dat ieder jaar ruim 3 miljoen Nederlanders er naar streven om af te vallen en meer te sporten? Sommige mensen hebben gewoon meer moeite met het oppakken en vasthouden van een fittere levensstijl. Daarom verteld Remy Bonjasky zijn geheimen om fit te blijven aan jullie! Voor de voormalige K1- kampioen is sporten als ademen “hij kan niet meer zonder”. Heel belangrijk, houd je aan je routines en schema’s. Plan vaste dagen in om te gaan sporten. “Ikzelf vind het erg prettig om te weten waar ik aan toe ben”. Doordat je vaste momenten plant om te sporten, blijf je in de routine zitten. Nog een belangrijk cliché, vind de sport die je leuk vindt. Want alleen dan is het mogelijk om je te houden aan je routines en schema’s.

“Train Hard, Fight Easy” – Aldus Remy Bonjasky

Remy Bonjasky bereid zich voort op een wedstrijd

Eten, trainen en ontspannen volgens Remy Bonjasky

Ga opzoek naar balans. Zelf traint Remy heel erg veel, omdat dit natuurlijk bij het werk van Remy hoort. Je voedingspatroon is dus heel belangrijk, zorg dat je dit op elkaar afstemt. “Uit mijn dieet haal ik namelijk de energie die nodig is om alles te kunnen geven tijdens mijn trainingen”. Ook rust is heel erg belangrijk voor een sporter. Ontspanning is heel belangrijk doe leuke dingen die zorgen voor onspanning. Een goede balans tussen inspanning en ontspanning is de sleutel tot succes. Daar sluit ik me helemaal bij aan. Om het sporten vol te kunnen houden, is ontspanning inderdaad heel belangrijk.

Remy in training

Ga sporten met een maatje

Er zijn altijd wel momenten dat je minder gemotiveerd bent. Op dit soort momenten is het extra fijn om een sportmaatje te hebben. Remy sport samen met zijn partner Renate. Op deze manier kunnen zij elkaar blijven pushen en stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Groot voordeel van samen sporten is dat je op een andere manier met elkaar bezig bent. Daardoor heb je andere gesprekken en wat quality time samen. Hier houd Marie Louise niet zo van het sporten wat ik doe. Daarom sport ik regelmatig met mijn teammaatje Maarten.

Kleine stapjes en beloning

Ga voor kleine stapjes. Wanneer je je levensstijl in één keer veranderd, is het bijna onmogelijk dit vol te houden. Toen Remy net begon met sporten, maakte hij kleine stappen en kijk waar hij is uitgekomen. Begin bijvoorbeeld eerst met twee keer in de week sporten. Gaat dit een tijd goed? Probeer dan die tussendoortjes te skippen. Met dit soort kleine stapjes maak je het voor jezelf alleen maar dragelijker en leuker! Ieder stapje vraagt om een beloning!! Vergeet dit niet!! Kies ook hier voor een kleine maar voor jou grote beloning. Remy’s grote beloning was een stroopwafel. Wanneer je doelen stelt en deze haalt mag je jezelf belonen. Op deze manier houd je het leuk voor jezelf! Whahaha en met een foodblogsters in huis, zondig ik regelmatig qua eten. Echter ben ik nog steeds niets aangekomen. Juist door een goede balans tussen voeding en sporten. Het is echt niet erg om af en toe te zondigen. Een goede burger sla ik dus nog steeds niet af!

Gewicht heffen door Remy

Bonjasky Academy

Ook zo gemotiveerd geraakt van deze tips van Remy? Sinds 2010 heeft Bonjasky Academy mensen gemotiveerd en geholpen het vuur in zichzelf te vinden. De weg die kickbokslegende Remy “The Flying Gentleman” Bonjasky heeft moeten afleggen om drievoudig wereldkampioen K1 te worden, is de basis van de Academy. Train hard, met het eind in gedachten. Ook jij kan wereldkampioen worden. Voor meer informatie, check: www.bonjaskyacademy.com

Training in de Bonjasky Academy
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer