Bouw je eigen dojo thuis

Karate

Een eigen sportkamer of dojo in je eigen huis. Dit is iedere jongensdroom natuurlijk! De meeste mensen hebben thuis geen grote kamer over om een hele sportschool in te maken. Toch kan je met wat kleine aanpassingen en veel creativiteit een echte sportschool of dojo thuis bouwen. Zo kan je te werk gaan en dit heb je nodig voor je eigen sportschool.

Begin bij de basis van je eigen dojo

Hoe pak je het nu goed aan. Een echte sportschool of dojo heeft natuurlijk al een heel andere vloer waar je op kan werpen, vallen en trainen. Deze vloeren zijn gewoon te koop en heten puzzelmatten. Een puzzelmat is super simpel te leggen en ook weer weg te halen wanneer je de kamer weer moet ombouwen. Toch heb jij hier echt niet alleen profijt van. Wanneer je partner niet van vechtsport houdt, is dit ook een prima vloer om op te mediteren of voor de yoga. Een vloer gemaakt van deze puzzelmatten zijn heel makkelijk schoon te houden met een niet agressief schoonmaakmiddel….whahaha deze mag dus niet agressief zijn in je dojo!!

Een bokszak mag niet ontbreken

Dit is misschien wel het ultieme ding. Wanneer je door een grote sportzaak loopt waar ze bokszakken hebben staan of hangen, dan zie ik altijd mannen die het toch niet kunnen laten om hier even tegen te trappen of te slaan. Ik moet er toch stiekem altijd om lachen om te zien dat het vaak toch nog tegenvalt. Maar voor een echte dojo in jouw huis kan een bokszak natuurlijk niet ontbreken. Ook hiervoor kan je op internet prima terecht. De vraag is alleen waar ga je voor? Ga je voor een staande, die is makkelijker op te ruimen en hiervoor hoef geen gaten te boren. Of ga je voor een hangende “echte” bokszak, deze moet je echt goed kunnen bevestigen. Wanneer deze goed hangt is het wel het ultieme.

Waarmee vul je jouw dojo nog meer

Wat komt er nog meer in jou dojo? Dit hangt van twee dingen af! Ruimte en budget. Houd er rekening mee dat wanneer je niet teveel ruimte hebt, je ook niet heel je kamer moet vol zetten met spullen. Je hebt immers geen bewegingsvrijheid op die manier. Kies handige systemen die niet heel veel ruimte innemen. Dumbells kan je bijvoorbeeld heel ruimte besparend krijgen. Wat betreft je budget kan je heel goed op internet rondkijken. Er zijn heel veel verschillende producten te verkrijgen in ieders budget. Natuurlijk loont het om te shoppen maar houdt wel rekening met het feit dat je voor minder geld ook een mindere kwaliteit krijgt. Wil je dus lang en veilig van je dojo genieten, kies dan niet het goedkoopste van het goedkoopste.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer