MuziekMuziek

Pittige Saucijzenbroodjes, recept B4men

Dit recept heeft al eens eerder op de site gestaan maar ze zijn echt zo onwijs lekker dat ik ze nog een keertje met jullie wil delen. Het zijn zeker niet de mooiste saucijzenbroodjes die je ooit gezien hebt, maar ik ben arrogant genoeg om te zeggen wel de lekkerste! Meestal doe je mij geen plezier met een saucijzenbroodje omdat ik ze vaak wat flauw van smaak vind. Wij eten thuis altijd behoorlijk gekruid en pittig, dus is al snel kant en klaar eten niet echt lekker. Wij eten dan ook thuis (bijna) nooit uit pakjes en zakjes maar maken alles zelf. Zo ook dus deze saucijzenbroodjes, ze best wel pittig dus niet geschikt voor watjes ūüėČ

Wat heb je nodig

saucijzenbroodje

400 gram gehakt (ik gebruikte 200 gram rund en 200 gram lam)

2 eieren

6 plakken bladerdeeg (ik gebruikte die van de liddl, die zijn langwerpig)

peper/zout

1 theelepel gerookte paprikapoeder hot (je kan ook gewone gebruiken, maar deze geeft meer smaak)

2 theelepels oregano

1 theelepel knoflookpoeder

3 theelepels kerriepoeder

snufje cayennepeper (staat niet op de foto, ik heb deze later toegevoegd)

1 el sambal badjak

geraspte kaas

Hoe maak je het klaar

saucijzenbroodje1 saucijzenbroodje2 saucijzenbroodje3 saucijzenbroodje4 saucijzenbroodje5

 • ¬†Verwarm de oven op 180 graden(hetelucht)
 • ¬†Laat de plakken bladerdeeg ontdooien
 • ¬†Doe het gehakt in een grote mengkom en meng 1 ei erdoorheen
 • Voeg nu alle specerijen, de sambal en een handje geraspte kaas toe en kneed goed door
 • ¬†Verdeel het gehakt over 3 plakken bladerdeeg
 • ¬†Strooi er een klein beetje geraspte kaas overheen
 • ¬†Dek af met een plak bladerdeeg en druk de randen goed aan met een vork
 • ¬†Snijd de saucijzenbroodjes in 3 stukken(gebruik je vierkant bladerdeeg dan doormidden)
 • Druk de randen weer goed aan met een vork, het gehakt wat eruit loopt druk je ook goed aan
 • ¬†Kluts het andere ei en bestrijk de saucijzenbroodjes hiermee
 • ¬†Bestrooi tenslotte nog met een klein beetje geraspte kaas
 • ¬†Bak de saucijzenbroodjes ongeveer 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn

saucijzenbroodje6 saucijzenbroodje7 sauzijnbroodje8

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer