MuziekMuziek

Orbitsound SB60 review. Soundbase die tv kijken en ander geluid geeft

Muziek en tv kijken

Ik schrijf graag over muziek, dit omdat ik dat zelf een van de belangrijkste dingen op aarde vind. Ik ben helemaal gek van muziek, ik kan mij geen leven voorstellen zonder muziek. Daarom ben ik gevraagd om deze soundbase voor jullie te reviewen. Ik vind het heel erg leuk om te doen….maar ik ben geen techneut en zal jullie dus niet alles over de ins en outs kunnen vertellen. Ik verwacht niet dat het grootste gedeelte van mijn lezers hier ook op zit te wachten. Ik zal dus mijn ervaring vertellen.

Zoals gezegd ben ik meer een muziek luisteraar en geen tv kijker. Daar zou geluid ook een heel belangrijke reden voor kunnen zijn. Ik vind het geluid wat tegenwoordig uit die platte tv komt echt niet goed!! Mijn vrouw geeft zelf niet zo veel om geluid en vind mij algauw een pietlut op dit gebied. Ik doe dus altijd enorm mijn best om een zo goed mogelijk geluid te verkrijgen. Zeker bij film of een muziek dvd is dat voor mij een must!!

DSC04794
Orbitsound SB60 review by B4men.nl

De Orbitsound SB60 Soundbase

Ik kende het fenomeen soundbase nog niet eerlijk gezegd. De soundbar echter wel en daar was ik tot nu toe nooit echt over te spreken. Maar het idee dat wanneer je een grotere klankkast gebruikt je een mooier geluid krijgt kan ik nog wel volgen. Zo werkt dat dus ook met de Orbitsound SB60. De Orbitsound SB60 is bedacht door sound engineer Ted Fletcher, de vader van Dire Straits-toetsenist Guy Fletcher. Hij wilde graag een super mooi geluid en het mocht ook niet de duur worden.

40322
Orbitsound SB60 review by B4men.nl

 

De Review van de Orbitsound SB60

Na het uitpakken viel het mij op dat hij toch nog wat groter was dan ik had verwacht. De bedoeling van een soundbase is dat de tv hier boven op gaat. Ikzelf zou het echt niet mooi vinden wanneer de soudbase groter zou zijn dan de tv, dushet formaat is wel belangrijk om naar te kijken.  Het aansluiten is echt heel simpel en zo gebeurt. Hé laat het nu net het WK zijn……dat wil zeggen een huis vol en het perfecte moment om met een goed geluid de spanning nog verder op te laten lopen!! Het geluid uit de Orbitsound SB60 is geweldig!! Een mooi vol en ruimtelijk geluid. De Orbitsound SB60 heeft 6 boxen verschillend geplaatst in de soundbase waardoor je een mooi ruimtelijk geluid krijgt.

 

Orbitsound-achterkant
Orbitsound SB60 review by B4men.nl

Toen wilde ik graag nog een ander programma bekijken waar geluid erg belangrijk is. Ik ging voor de beste zangers van Nederland……Tja en daar liep ik tegen mijn grootste nachtmerrie aan (binnen de muziek en tv). De lippen en het geluid lopen niet gelijk. Bij het voetbal was mij het nog niet opgevallen omdat je het commentaar niet ziet. Nu echter zie ik ze zingen en toen viel het mij meteen op. Ik vind het een drama wanneer dat niet gelijk loopt, mijn vrouw vindt mij hier echt een zeikerd in, maar het haalt de magie uit een nummer.(haar viel het dan ook niet op) Ik ging op zoek naar de lipsink maar die zit niet op de soundbase, dat is voor mij wel een minpunt. Ik kan mij echt irriteren als mijn beeld en het geluid niet gelijk lopen. Waar dit aan ligt weet ik niet precies. Dus ik wil niet hier de schuld alleen maar aan de Orbitsound SB60 geven. Dus als iemand mij kan helpen dit op te lossen……tips zijn welkom!!

DSC04796
Orbitsound SB60 review by B4men.nl
DSC04798
Orbitsound SB60 review by B4men.nl
DSC04797
Orbitsound SB60 review by B4men.nl

 

Conclusie:

Een geweldig mooi geluid wat ik straks zonder echt weer zal missen (de Orbitsound SB60 mag ik helaas niet houden hahaha). De techniek is simpel, iedereen kan hier mee overweg. De prijs is redelijk €399,-  is de adviesprijs en dat vind ik een eerlijke prijs. Enige minpuntjes zijn voor mij het ontbreken van de lipsink en de afstandsbediening is universeel, er zitten knoppen op die niet werken op de soundbase. Voor deze prijs zou ik wel een eigen afstandsbediening wensen.

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Beste Jan Willem,

    als het goed is zit er in het menu van je televisie de mogelijkheid om zogenaamde vertraging van het geluid toe te passen… het is jammer genoeg een veel voorkomend iets dat het niet meer gelijk loopt met de “lippen” dit is naar mijn idee met name te wijde aan het feit dat het geluid “digitaal” word overgebracht, dit gaat dus veel sneller vanauit de bron naar de speaker vergeleken met het oude “analoge” signaal…
    maar ach … who care’s haha als het maar goed klinkt 😉

    Grtz. Ronald

Written by Jan Willem Huffmeijer