MuziekMuziek

Mannelijke beroemdheden met kleurlenzen: word jij het nieuwe fashion icon?

Hoewel het vaak over vrouwen gaat als we het hebben over mode, lifestyle en make-up, doen heel wat mannen niet onder voor de vrouwen. Zo zijn er verschillende beroemdheden die op rode lopers van modeshows staan en is het dragen van kleurlenzen niet alleen een trend voor vrouwen.

Wie zijn echter die mannelijke beroemdheden die kleurlenzen dragen en welke kleurlenzen passen bij jouw ogen? In deze blog gaan we dieper in op de ins en outs van kleurlenzen, zodat jij straks als een waar fashion icoon over straat loopt.

Wat moet je weten over kleurlenzen?

Kleurlenzen zijn niets anders dan reguliere lenzen die de kleur van je iris kunnen veranderen. Net als reguliere contactlenzen kunnen gekleurde lenzen op sterkte gekocht worden en kun je ook gekleurde lenzen met cilinder bestellen. Belangrijk om op te letten bij het kopen van gekleurde lenzen is het onderscheid dat gemaakt wordt tussen doorzichtige en ondoorzichtige contactlenzen. Zoals de namen al doen vermoeden, zijn doorzichtige kleurlenzen transparant en veranderen ze de kleur van je iris met slechts een paar tinten. Ondoorzichtige kleurlenzen zijn daarentegen niet transparant, waardoor de kleur van de lens als een gekleurde laag over de kleur van je iris valt. Jouw groene ogen worden hierdoor bijvoorbeeld bruin, blauw of paars, terwijl je niets meer ziet van je eigen groene kleur.

Welke mannelijke sterren dragen kleurlenzen?

Hoewel we bij kleurlenzen al snel denken aan vrouwelijke beroemdheden die lenzen dragen, zoals Lady Gaga en Nicki Minaj, zijn er wel degelijk mannelijke sterren die kleurlenzen met regelmaat dragen. Orlando Bloom is iemand die in The Lord of the Rings zijn bruine oogkleur met kleurlenzen veranderde in een lichtblauw-grijs tint. Ook Kanye West heeft blauwe kleurlenzen gedragen op de rode loper van het Met Gala in 2016, waarmee hij gelijk de aandacht trok aangezien zijn eigen oogkleur bruin is. Professor Snape Alan Rickman is ook een kenmerkende beroemdheid die zijn bruine oogkleur maskeert door zwarte kleurlenzen te dragen. Goed om op te merken is dat als je je eigen ook oogkleur wil veranderen net als deze mannelijke beroemdheden, dat je dus ondoorzichtige gekleurde lenzen moet bestellen in plaats van doorzichtige kleurlenzen.

Tips voor het dragen van kleurlenzen

Ben jij geïnspireerd door de mannelijke beroemdheden die kleurlenzen dragen of zou je voor een keertje gekleurde lenzen willen uitproberen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, als je nog nooit lenzen hebt gedragen. Allereerst is het goed om te weten dat je online lenzen bestellen kunt en dus niet langs de opticien hoeft als je geen lenzen op sterkte nodig hebt. Daarnaast geldt dat je je lenzen nooit moet delen met anderen en de lenzen in- en uit moet doen met schone handen. Merk je dat je ogen geïrriteerd raken van de lenzen? Doe ze dan direct uit om erger te voorkomen. Ben je fervent lenzendrager en klinken deze tips je bekend in de oren? Dan ben je good to go en wensen we je veel plezier met het dragen van kleurlenzen!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer