MuziekMuziek

Nederlands Kampioenschap Risk 2019

Thuis speel ik zo af en toe met de familie ook wel een bordspelletje. Ik game dus niet alleen maar op mijn consoles of PC. En dan gaat het er wel vaak hard aan toe met bijvoorbeeld Carcassonne of Catan. Maar ben jij nou heel erg goed in Risk? En win je eigenlijk altijd wel van je vrienden of familie, dat het gewoon saai wordt? Dan is dit evenement misschien wel iets voor jou!

Het Nederlands Kampioenschap Risk wordt sinds 2015 georganiseerd door de oprichters Jouri en Tara Schoemaker. De broer en zus vonden dit eigenlijk wel een goed idee, zo vertelde Jouri: ‘Waarom bestond er wel een NK Monopoly, een NK Stratego, een NK Kolonisten van Catan, maar geen NK Risk?’. Na een crowdfundingcampagne bleken er al super veel mensen interesse te tonen! En dit jaar komen ze weer terug en hopen ze op 700 deelnemers uit het hele land te komen. Wel een erg grote amibitie maar mocht het lukken, dan hebben ze alvast het Guiness Book of Records benaderd. Die kunnen dan het record vast leggen omtrent het grootst aantal mensen dat tegelijkertijd Risk speelt op één locatie!

Het NK zal 12 januari plaatsvinden in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De inschrijvingen voor het NK Risk 2019 zijn daarmee officieel geopend.

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos