MuziekMuziek

Moonshine cake met blauwe bessen en havermout, recept B4men

Vorig jaar heeft er een cake recept op de site gestaan waar echt zo onwijs positief op gereageerd is, dat ik het wel aandurf om nog een keer een recept te plaatsen. Het best bekeken zoete gerecht op de site was de “echte mannen eten blauwe bessen cake. Nu heb ik vandaag ook een cake met blauwe bessen als recept maar verder is er helemaal niets hetzelfde. Nu heb ik aan deze cake Moonshine Berry toegevoegd maar mocht je dit nu niet in huis hebben kan je het ook vervangen voor scheutje whisky of rum. Maar eigenlijk geef ik je wel een goed excuus om een lekkere fles Moonshine te kopen 🙂

DSC06003wat heb je nodig voor de Moonshine cake

100 gram blauwe bessen

50 ml Moonshine Berry

300 gram bloem, ik gebruik altijd speltbloem

200 gram suiker

2 tl bakpoeder

snufje zeezout

2 eieren, maat L

200 gram Griekse yoghurt

60 ml zonnebloemolie

100 gram havermout

DSC06004 DSC06005 DSC06006 DSC06007 DSC06009 DSC06011

hoe maak je de Moonshine cake klaar

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Vet een cakeblik in en bekleed hem met bakpapier
  • Meng in een schaaltje de blauwe bessen met 1 flinke eetlepel bloem, de bloem zorgt ervoor dat de bessen niet naar de bodem zakken
  • Meng in een grote mengkom de bloem, suiker, bakpoeder en zeezout
  • Klop in een ander kom de eieren met 200 gram Griekse yoghurt en 60 ml zonnebloemolie
  • Roer hier het bloemmengsel door
  • Voeg dan de havermout, de blauwe bessen en 50 ml Moonshine Berry toe en spatel dit rustig door het beslag
  • Schep het beslag in de vorm en bestrooi met wat extra havermout
  • Bak in 50/60 minuten mooi goudbruin en gaar

Serveer met een extra glas Moonshine….Genieten maar!!

DSC06013 DSC06014 DSC06021 DSC06025

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer