MuziekMuziek

Mannen drinken steeds meer bier zelfs in de winter!!

Bier, pils, gouwe rakker, gerstenat of gewoon fluitend de kroeg binnen gaan en er wordt een glas vol geschonken met goudkleurig goedje met een mooi wit kraagje erop. Bier, ik denk dat het één van de meest populaire dranken is maar ook het meest besproken. Om bier hangt zoveel emotie. Als er bij mij in de Barbershop over bier gesproken wordt dan heeft iedereen wel een uitgesproken mening.

Bier en de winter

De winter is van oudsher niet echt het seizoen voor een pilsje. Dit is wel hard aan het veranderen, zeker door de speciale winterbiertjes tegenwoordig. Heel veel winterbieren vind ik persoonlijk erg zwaar en bitter. Ikzelf heb vorig jaar het winterbier van Warsteiner ontdekt en was erg blij dat hij ook dit jaar weer terug is. Dit bier is niet zo zwaar en bitter maar wel vol van smaak. Iets wat juist in de winter belangrijk is omdat we ook zwaarder gaan koken. Deze sterkere smaken moeten dus ook gecompenseerd worden met een iets sterkere smaak in het bier. Naast het drinken van de Warsteiner winterbier koken wij er ook graag mee. De winter vraagt om lekker stoofpotten en deze zijn perfect te maken met een goed bier!

Bier in de B4men Barbershop

Er is de laatste jaren heel veel te doen geweest over het aanbieden van een biertje in een barbershop. Het past immers heel erg goed, mannen die onder elkaar even de tijd nemen om te genieten. Tijd voor jezelf en daar mag een lekker biertje natuurlijk niet bij ontbreken. Ik vind  het erg tof om naast een goede kop koffie ook een lekker biertje aan te bieden. Ik heb daarom al lange tijd een heel mooie samenwerking met Warsteiner waar ik heel trots op ben. Waarom Warsteiner? Dit biertje heeft een hele hoge gun factor. Iedereen kan dit bier waarderen en het lokt nooit een discussie uit. Daarnaast vind ik de het heel belangrijk om een hoge standaard van kwaliteit aan te bieden. Niet alleen in mijn werk maar ook in de randproducten. Warsteiner straalt klasse uit en past daarom heel goed bij mij in de Barbershop.

Tip: hoe tap je het beste biertje!

Voor het drinken in stijl heeft Warsteiner een speciale manier om je bier te tappen. Als eerste het glas! Warsteiner heeft een soort van champagne glas. Deze vorm is niet alleen stijlvol, het zorgt er ook voor dat je bier een mooiere schuimkraag kan ontwikkelen. Die schuimkraag is voor Warsteiner heel belangrijk!! Die haal je dus ook niet van je bier af!! De schuimkraag zorgt ervoor dat je biertje vers blijft en dat de koolzuur in het bier blijft. De schuimkraag wordt in Duitsland gezien als de kroon op het werk. Hoe tap je een Warsteiner biertje in:

  • Houd het glas in een hoek van 45 graden en schenk het glas tot de helft vol.
  • Zet het glas neer en laat het bier een minuutje rusten.
  • Vervolgens kan je het glas volschenken en wacht je tot het schuim wat optrekt. Het laatste beetje bier zorgt ervoor dat de schuimkraag boven het glas uitsteekt. Dit kan je dus gewoon zo laten staan.
  • Tot slot doe je een druppelvangertje om de voet van het glas. Dit om je kleding te beschermen tegen condensdruppeltjes.

Kaas gehaktballen in een Bierjus, veel lekkerder gaat het niet worden!

Warsteiner Winterbier voor na het sporten.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer