MuziekMuziek

Kapsels voor mannen met krullend haar

Kapsels voor mannen met krullend haar

Men!! Die krullen in je haar wat moet je ermee??!! Heel de wereld is jaloers op jouw krullen en jij bent ze liever kwijt dan rijk. Ik hoor het bij mij in de kappersstoel heel vaak. Mannen vinden het heel erg lastig hoe zij hun krullen nu het best onder controle moeten houden. Vaak heb je een model uitgekozen dat dan nog het beste werkt met je krullen, maar zou je ook niet eens een keer iets anders met je haar willen. Vandaag geef ik tips en laat ik de nieuwste trends zien, kapsels voor mannen met krullen en slag in het haar.

krullen of slag in het haar

Laten we eerst eens bij de basis beginnen voordat ik je allerlei foto’s laat zien. Wat zijn krullen eigenlijk. In een haar (ik bedoel echt in één haar) zitten allerlei verbindingen die zorgen dat het haar een bepaalde vorm heeft. Eén van die verbindingen waar we het meest mee te maken hebben zijn zout verbindingen. Zoals gewoon zout oplost in water doet een zout verbinding dat ook in je haar. Dus wanneer je haar nat is kan je het makkelijker vormen. Gel maakt hier goed gebruik van en wanneer je het dan strak trekt en laat opdrogen zal het haar veel rechter zijn. Andersom kan natuurlijk ook, wanneer je wat slag hebt en je maakt je haar nat en gaat vervolgens je haar een soort van kneden, dan knijp je krullen in je haar. Het meest lastige is het zo te houden, wanneer het buiten erg vochtig is zul je snel merken dat die zout verbindingen weer oplossen en de oude vorm weer aannemen. Daarom is krullend haar zo lastig. Wanneer je dit echt wilt veranderen of tegen gaan heb je producten of behandelingen nodig die dat proces tegen gaan of verminderen. Denk dan aan permanenten ( juist krullen maken) of straighten (het recht maken). Toch zijn er voor krullend haar echt producten die niet permanent je haar aanpakken maar echt wel goed werken. Wil je dus je krullen onder controle houden vraag je kapper / barbier naar deze producten.

Kapsel inspiratie voor mannen met krullen/slag in het haar

Jeroen heeft wat dunner haar met een klein beetje slag. Door het haar kort aan de zijkanten te houden en iets langer bovenop, valt het haar door de slag meteen een stuk voller. Daardoor valt het niet meer op dat hij wat dunner haar heeft bovenop. Dit kapsel is ook heel erg makkelijk thuis zelf te onderhouden. Vraag je kapper/barbier voor tips.
Seppe heeft ook een super geschikt kapsel voor mannen met krullend haar of slag in het haar. Het hoeft allemaal niet perfect te zitten, hoe rommeliger hoe beter eigenlijk maar wel op een gestylde manier. Dus niet zo uit bed stappen en niets aan doen, want die slaapplekken in het haar zijn niet charmant!

B4men op Social Media

Wanneer je dit een leuk artikel vindt vergeet het niet te delen met de Share knoppen bovenaan de pagina!! Vergeet ook niet de Facebookpagina en de Instagrampagina van B4men te like’n, zo kunnen we verder groeien en nog veel meer mooie artikels maken!

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer