MuziekMuziek

kapsalon maken!!!

Kapsalon maken….vandaag heb ik  een lekker vet, calorierijk recept voor jullie!!!

Het gerecht kapsalon is in 2003 ontstaan door Nathaniël Gomes. Nathaniël, eigenaar van een Rotterdamse kapsalon bestelde bij een shoarmazaak bij hem in de straat altijd een schotel met zijn favoriete ingrediënten.  Daarom heeft de eigenaar van de Shoarmazaak besloten om de schotel “Kapsalon”te noemen.(slim bedacht toch!!) Officieel wordt de kapsalon klaargemaakt met shoarma, maar de meeste onder ons zullen het gerecht kennen met kebab.

Wat zit er allemaal in een kapsalon??? Een echte kapsalon bestaat uit, patat, shoarma, kaas, sla, tomaat, komkommer, ui, knoflooksaus, sambal. Door de grote hoeveelheid saus en kaas is kapsalon een zeer calorierijk gerecht, het bevat namelijk maar liefst 1800 kcal!!!!! Dit is zowat gelijk aan de totale kcal inname van de vrouw, die per dag 2000 kcal mag nuttigen. Een man mag per dag 2500 kcal, wij hebben dus nog ruimte voor een toetje na dit gerecht hahahaha.

Ik waarschuw jullie dus alvast….EET DIT MET MATE!!!!(maar geniet dan wel van elke hap hahahaha)

Wat heb je nodig???

Dit recept is genoeg voor 4 personen.

-800 gram kebabvlees(je kan ook shoarmavlees gebruiken, is maar net wat je lekkerder vindt)

-1 kilo franse frietjes

-1 krop ijsbergsla, in dunne reepjes gesneden

-4 tomaten, in kleine stukjes gesneden(ik haal altijd het vruchtvlees eruit, anders wordt het heel drassig)

-1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden

-flinke hoeveelheid geraspte kaas(officieel is het jonge kaas, ik gebruik altijd belegen…dit geeft net meer smaak)

-knoflooksaus

-sambal

Hoe maak je het???

 

-Verwarm alvast de grill, zet een pan op het vuur en zet de frituurpan aan.

-Bak het vlees in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.

-Bak de patat mooi goudbruin.

-Leg in een ovenbestendig bord patat en daaroverheen de kebab(shoarma).

-Daaroverheen strooi je flink wat geraspte kaas.

-Zet het geheel onder de grill en wacht tot de kaas goed gesmolten is.

-Haal het onder de grill vandaan en doe er naar smaak  knoflooksaus en sambal overheen.(als je niet van pittig houdt, gebruik dan niet teveel sambal)

-Tenslotte verdeel je er de sla, tomatenblokjes en komkommerblokjes overheen.

En dan…..AANVALLEN!!!!!!!

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Beste Sven, Wij halen of shoarma bij een islamitische slager maar soms halen wij ook ingevroren kabab van de liddl die is ook erg lekker.

Written by Jan Willem Huffmeijer