MuziekMuziek

Comfortabel en stoer toilet: tips voor de inrichting

stoere toilet

comfortabel en stoer toilet: tips voor de inrichting! Vaak is het kleinste kamertje in huis echt een ondergeschoven kindje. Toch breng je op het toilet zo’n 2600 uur per jaar door. Bizar veel hé als je het zo in het totaal ziet! Reden genoeg dus om je wc/toilet comfortabel en stoer in te richten. Niet alleen jij maar ook jouw visite ziet natuurlijk je toilet in huis. Het loont dus ook echt wel de moeite om hier wat tijd en aandacht aan te besteden.

Comfortabel en stoer toilet

TIP 1: Denk groots met je toilet

Ondanks dat het toilet de kleinste ruimte in huis is, moet je groots denken. Gebruik bijvoorbeeld donkere kleuren en grote materialen. Zo maak je de ruimte knus en toch ook groot voor het gevoel. Het gaat tenslotte om het gevoel wat je bij een ruimte krijgt. Wanneer je in een kleine ruimte kleine dingen gebruikt, dan zal de ruimte juist klein aanvoelen. Tegenwoordig is zwart helemaal de kleur! Niet alleen zwart op de muren maar ook juist het sanitair. Durf ton sur ton te gebruiken. Dus een zwarte wc, zwarte toiletbril, zwarte wasbak in combinatie met een zwarte kraan. Combineer dit met robuust hout en je hebt een ontzettend stoere toilet gecreëerd. Dit geldt natuurlijk ook voor stoere badkamers.

TIP 2: kies voor een comfortabele toiletbril

Als je naar het toilet gaat, dan is dit natuurlijk niet zonder reden. Het kan zijn voor een kleine beurt en dan ben je met een minuutje weg maar een grote beurt kan natuurlijk wel een tijdje duren 😉 Je wilt dan wel zo comfortabel mogelijk zitten. Investeer dus wel echt in een goede en comfortabel zittende toiletbril. Een goede zit is namelijk dan geen overbodige luxe. Vaak blijf je ook wat langer op de wc zitten dan nodig, omdat het voor veel mensen ook even een momentje van rust is. Vroeger pakte je een krantje erbij, tegenwoordig neem je je mobiel mee naar de wc.

TIP 3: verlichting op je toilet

Naast een comfortabel en stoer sanitair is ook de verlichting heel belangrijk en heel sfeerbepalend. Maak dus vooraf een goed lichtplan voor je toilet. Kies bijvoorbeeld voor meerdere spotjes in je plafond, die je kan dempen als je rustig wilt zitten. Ga je de wc schoonmaken, dan heb je natuurlijk wel goed licht nodig. Je kan er ook voor kiezen om 1 toffe lamp op te hangen. Dit hebben wij zelf gedaan op onze wc.

TIP 4: gebruik accessoires

Ook je toilet kan je natuurlijk stoer inrichten met accessoires. Het inrichten van het kleinste kamertje draait allemaal om details. Maak een toffe plank waar je bijvoorbeeld geurstokjes of plantjes op kan zetten. Je kan helaas geen echte planten gebruiken vanwege vaak te weinig daglicht maar tegenwoordig is er ontzettend veel keuze in kunstplanten. Vergeet ook niet het zeeppompje en de gastendoekjes. Je wil natuurlijk wel dat mensen hun handen wassen na het bezoekje op je toilet.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer