Inspiratie fashion trends 2017 voor mannen. B4men brengt bezoek aan de Modefabriek.

Het kan soms best lastig zijn om aankomende fashion trends te voorspellen. Vooral als het gaat om trends die er vrij snel aankomen. Trends die wat verder weg liggen kan je goed zien op de meeste hippe fashionweeks over de wereld. Maar de trends voor bijvoorbeeld het komend najaar en winter zijn voor die hippe mannen alweer niet bijzonder genoeg. In winkels zie je ze zelf ook nog niet, omdat zij nog bezig zijn met het voorjaar en zomer. Daarom is een bezoek aan de Modefabriek zo leuk, hier zie je veel collecties die van het najaar gaan komen. Nu alles dan zo bij elkaar staat, krijg je een mooi beeld over wat de trends gaan worden komend jaar.

Fashion Trends voor mannen 2017

Gaat er veel veranderen voor mannen komend jaar? Ja, eigenlijk best wel. Natuurlijk borduren we voort op nog wat oude trends maar ik zie wel echt duidelijke verschillen. Zo gaat er een veel duidelijkere scheiding komen tussen gekleed en casual. De afgelopen jaren was het wat in het midden allemaal, je kon veel combineren tussen casual en gekleed. Het midden gaat er nu wat tussenuit. De casual trends zijn nog duidelijker casual en gekleed wordt steeds gekleder. Iets wat mij daarin ook opvalt is dat de casual trends heel somber zijn en juist de geklede fashion trends gaan we helemaal in los. Bijzondere stoffen en patronen in pakken, broeken en shirts. Ook de stropdas is weer helemaal terug, uiteraard gedragen onder een pak met een pochet in een matchende kleur. Ook in de schoenen zien we deze trends terug. De nette schoenen worden excentrieker en meer uitgesproken. Als man krijg je zo de mogelijkheid om echt helemaal je eigen stijl en persoonlijkheid te laten zien. Merken die hier op de beurs uitsprongen voor mijn zijn Cavallaro Napoli, Van Gils, Martinique, The Brooklyn Circus en Shaun Gordon.

Casual Fashion Trends voor mannen

Grijs, zwart, donker blauw, groen en okergeel zijn echt de kleuren die gaan komen. De stoffen en modellen zijn vooral gericht op comfort en minder op uitgesprokenheid. We gaan weer terug naar de basis, ook in de jeans zie je dat terug. De jeans word weer iets wijder en rechter en ook de wassing is weer sober, je gaat vooral weer veel stonewashed zien. Tevens ga je minder jeans zien met scheuren en gaten erin. Voor mijn jongere lezers, je ouders gaan hier heel blij mee zijn 😉 Als we nog wat willen variëren met kleur en patronen dan zie je veel camouflage. Een merk wat mij opviel en waarvan ik de komende tijd veel van verwacht is Wrangler. Grappig is dat er nu veel ‘oudere’ merken aan het terugkomen zijn, denk aan Lee, Cars, Patrol en dus Wrangler. Niet op de beurs aanwezig maar wel opkomend is bijvoorbeeld ook weer Levi’s. Het zijn merken die een stoffig imago hadden gekregen maar die helemaal weer met een opmars bezig zijn. Ik vind dat super tof omdat het echt bij mijn generatie past. Vroeger droeg je namelijk niet anders en waren deze merken echt helemaal hip and happening!

Een bijzondere vermelding voor Pearly King

Ik kreeg de tip om te gaan kijken bij een kledingmerk en liep per ongeluk tegen Pearly King aan. Een merk wat mij direct aansprak. Het is casual en gekleed, het is stoer en truttig en het is sober en heel uitgesproken. Marie Louise was minder enthousiast maar ik werd verliefd op het merk. Ik ga zeker kijken of ik hier nog een keer wat moois mee kan doen op de blog zodat jullie goed kunnen zien wat mijn gevoel is met dit merk.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer