MuziekMuziek

Game Review: Super Smash Bros. Ultimate (SWITCH) – Niet Voor Niets Ultimate!

Wat was er een hoop te doen rondom de aankondiging van Super Smash Bros. Ultimate. Via een Nintendo Direct (livestream van Nintendo voor aankondigingen van games e.d.) dachten mensen al dat ze misschien iets te zien zouden krijgen van de nieuwe Smash Bros. Via een aparte maar leuke manier lieten ze het zien en alle fans werden gek! Reactie videos werden op Youtube gezet het was echt waanzin. Maar is deze game wel “Ultimate”?Maar is deze game wel “Ultimate”?

Keuzestress?!

In het begin dat je het spel start zal je nog niet heel erg veel last hebben van keuzestress. Maar als je de videos hebt bekeken kan je in totaal 74 fighters unlocken. Dat is echt een huge deal! Sommige publishers maken er kunst van om er dan DLC’s aan te koppelen maar Nintendo gaat vol lof en kan je ze alle 74 gewoon vrijspelen!

Spirits

Toen ik het spel direct begon te spelen ben ik eigenlijk als eerst naar het kopje Spirits gegaan. Dit is de adventure mode van Super Smash Bros. Ultimate. In het begin worden alle fighters gevangen genomen en jij moet dan met Kirby ervoor zorgen dat je iedereen bevrijd van hun gevangenschap. Want ze keren namelijk tegen je. Door ze te verslaan verdien je ook spirits. Die maken je fighters beter. En zorgen voor dat ene beetje dynamiek binnen de game. Zo kan je een voorsprong krijgen op power-ups of resistent zijn tegen bepaalde aanvallen. Na verloop van tijd zal je merken dat er tussendoor challenges komen. En dat kan inprincipe overal zijn. Waardoor je dus de andere fighters kan unlocken. Gaat dit niet in een keer? Dan kan je hem rematchen in het menu. En zodoende speel je dus nieuwe fighters vrij!

Smash

Bij het kopje Smash heb je meerdere type games. Gewoon de normale Smash waarbij je je regels kan instellen en lekker snel een potje kan doen. Verder heb je nog Squad Strike, special smash en Tourney. Waar je dus lekker een toernooi wegspeeld. Inprincipe kan je Super Smash Bros. redelijk snel leren want de knopjes zijn nou niet echt indrukwekkend. Alleen op het juiste moment uitvoeren dat is soms nog wel echt een truc!

Online

Nu denk je waarschijnlijk het goed onder de knie te hebben. Nou je kan het vergeten! Of althans in mijn geval haha. Online zitten echt de meest die-hard spelers die echt moes maken van je. Ik moet zeggen dat ik redelijk snel in de ranking omhoog ging maar toch was het vrij pittig om een potje te winnen. Nu heb je natuurlijk heel wat fighters die je eigen kan maken maar toch moet je goed geoefend hebben met je poppetje om een beetje hogerop te komen.

Verder moet ik zeggen dat ik het echt super tof vindt hoe Nintendo dit heeft opgezet. De hoeveelheid vechters die je standaard meekrijgt, al moet je ze wel eerst vrij spelen. En de hoeveelheid extra games die er nog bij zitten maakt het spel wel echt goed volledig. En mede doordat je ze langzaam vrij speelt zullen de mensen die bijvoorbeeld de spirits vrijspelen er langer plezier van hebben. Als je geen online speelt is de her speelbaarheid dus ook wat beter.

Games algemeen

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos