MuziekMuziek

Game Review: Spider-Man 2018 PS4 – Slingerend door de stad!

Springen, slingeren en boeven te grazen nemen. Dat is waar ik aan denk als ik iemand Spider-Man hoor roepen. Ik ben door mijn zwager met het Marvel virus aangestoken. Daarom had ik ook echt super veel zin om deze game te reviewen!

Vandaag heb ik dus Marvel’s Spider-Man voor op de PlayStation 4 op het programma. Dat gemaakt is door Insomniac Games. De Spider-Man in deze setting is dus niet diegene die je gewent bent van de film. Het blijft natuurlijk wel Peter Parker die misdaadbestrijders weg haalt uit de stad New York. Maar zoals je Peter Parker misschien wel van de films kent, kan hij zijn privéleven niet echt combineren met zijn carrière…

Everyone wants him dead!

Dat is eigenlijk wat mister Spider-Man zegt en dat vind ik eigenlijk meteen het leukste aan het spel en hoe Marvel dit heeft aangepakt. Zijn grappen en trekjes zijn dus ook in het spel gebleven, waardoor ik soms echt zat te gieren op mijn stoel terwijl ik weer enemies kapot moest maken met mijn web-shooters. Ik ben zo blij dat de karakter zo is gebleven, en daarmee blijf je goed hangen in de game. Want de opmerkingen daar zit ik dan eigenlijk stiekem op te wachten.

Het leven is lastig van Peter Parker en dat is ook goed te zien in het spel. Ik gaf het natuurlijk ook al een beetje aan in de intro maar in het spel is het zodanig, dat ik het soms lastig vond even een side-mission te pakken. Dit omdat ik een soort van bang was, dat ik niet op tijd zou komen om uitleg te geven over de prothese die hij dus aan het maken was.

Swoosh around the city

Het vette van deze game is dat je dus echt vrij kan rondslingeren in Manhattan. Vroeger leek mij dit namelijk al zo vet om in een game vrij rond te rennen en te klimmen en klauteren en nu is dat gewoon werkelijkheid geworden! Zo kan je Spider-Mans skilltree uitbreiden met verschillende sprongen of dat je een langere ‘airtime’ kan hebben. Op een gegeven moment is het gewoon kunst zo lang mogelijk in de lucht te blijven zonder ook maar één keer de grond aan te raken. Voordat je bij een missie bent natuurlijk om bad guys een paar flinke stompen kan verkopen.

KA-POW!!!

Het andere wat spidey doet is natuurlijk slechteriken verslaan. Het vechtsysteem was voor mij zo gigantisch wennen! Dat ik bij de eerste eindbaas het echt zes keer moest proberen, voordat ik eindelijk doorhad hoe ik hem moest verslaan. Het ontwijken is in deze van zulk groot belang en tevens het in de lucht blijven zorgt ervoor dat je minder snel doodgaat. Dus wat je misschien gewent bent van een ‘vuisten’ vechtgame, gaat hier bijna niet in op. De combo’s moet je natuurlijk nog wel maken om een mooie finish op je enemy te maken maar voor de rest is je spinnenweb je vriend. En als je aan het vechten bent, voelt het zeker als het vechten in de stripboeken en in films. Net een tikkeltje overdreven, maar dat het toch leuk blijft.

Het is een heerlijke game om te spelen als je ook houdt van het Marvel universum en de manier waarop zij de karakters laten tonen op het witte doek. Het open wereld systeem kan je een hoop extra dingen vinden en doen, die misschien op langere termijn gaan vervelen omdat het elke keer een beetje hetzelfde is wat je moet doen. De nieuwe Spider-Man suits behalen is dan wel weer leuk om te unlocken en daarvoor moet je rugtassen zoeken die verspreid zijn over de hele stad. Ja, hij heeft ze echt overal vastgeplakt die Spider-Man! Dus lijkt het je wel wat om boeven te vangen en rond te slingeren tussen hoge gebouwen, dan is deze game zeker een aanrader voor je collectie! Want er zijn heel weinig singleplayer games meer die überhaupt gemaakt worden. En zeker niet op dit niveau!

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos