MuziekMuziek

Game Review: God of War (PS4) – Kratos is back in business boy!

Hey boy! Ik heb weer een leuke game review. Deze zat ik echt op te wachten! Ik heb namelijk nooit een God of War gespeeld, puur omdat ik geen ps3 had maar het leek mij toch altijd wel een hele vette game. Nu is het dan eindelijk zover!

God of War

Dit keer stappen we met Kratos samen met zijn zoon in de Noorse Mythologie, volgens mij waren de andere delen altijd in de Griekse tijd. Dus voor sommige mensen moet dit wel een flinke verandering zijn. Samen met Atreus (zijn zoon) moeten ze een taak verrichten maar helaas begint het al niet soepel want Atreus is eigenlijk nog niet geschikt om te vechten tegen het kwaad. Dus zal het voor Kratos een lastige taak gaan worden samen met Atreus het avontuur aan te gaan.

Grafisch hoogstandje

Eerste impressie is echt geweldig! Holy shit wat een kwaliteit hebben ze geleverd bij Sony. Op mijn PS4 Pro zie je ieder stukje van de huid en iedere oneffenheid, grafisch is hij dus echt waanzinnig! De bomen, grond effecten en die van je wapens is fenomenaal. Het landschap is daarentegen ook bijzonder mooi en met de boeiende verhaallijn maakt het daardoor alsmaar beter.

Bloederige wapens

Dit keer speel je niet alleen met Kratos maar ook met Atreus. Waar in de meeste gevallen Atreus zelf zijn gang gaat en je hem af en toe kan inschakelen, ben je dus gewoon het meeste bezig met Kratos. Kratos heeft als wapen een speciaal gemaakte bijl met ijsspreuken. Met de bijl kan je ook gooien en zo dingen activeren en natuurlijk monsters ontdoen van hun hoofden of andere lichaamsdelen. Het terugroepen van je bijl werkt in principe hetzelfde als de hamer van Thor. Zo komt hij super snel terug in je handen en kan je dus op twee afstanden tekeer gaan op je vijanden. Mocht je hem niet hebben en er zit toch een enemy in de buurt, kan je het ook af met je schild en vuisten. Sommige enemies kan je ook maar beter met je vuisten aanpakken, want die zijn immuun voor de bijl. Af en toe kom je ook wat bazen tegen die je het wel moeilijk maken, dus goed gebruik maken van je bijl en Atreus is een must.

Combat system en Mechanics

Zo is het combat systeem echt super fijn! De verschillende manieren van upgraden zoals bijvoorbeeld je wapen of armour maakt het welke kant je op gaat. Houd je meer van vol er tegen in gaan? Dan kan je beter kiezen voor iets meer defence, of als je liever van een afstandje het doet (zoals ik), dan kan je beter gaan voor strength. Zo heb je dus ook verschillende smaakjes voor Atreus om hem een topjager te maken.

Verder zitten de mechanics goed in elkaar en kijk je mee over de schouder van Kratos. Door lage grotten heen gaan zal de camera zich aanpassen en lijkt het net of je in een film zit. Zo zal Atreus niet echt stil blijven, waardoor het verhaal wel steeds leuker wordt. Maar dit kan ook weleens frustrerend zijn omdat ze niet meteen alles zeggen wat ze denken. (maar dat is dan ook wel Kratos zijn persoonlijkheid.)

Dit was echt een toffe game en hopelijk komt er nog meer uit van de God of War reeks!

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos