MuziekMuziek

Game review: Farming Simulator 17 (PS4)

Het weer van deze week was wel goed maar ook wel fris, in Farming Simulator 17 scheen gelukkig ook het zonnetje! Maar goed ook, want mijn gewassen moeten wel goed blijven groeien. Het is weer vrijdag en weer tijd voor een nieuwe game review. Dit keer hebben we laarzen aan en een overall, en gaan we het boerenland op. Het is inderdaad heel iets anders dan wat jullie normaal gewend zijn, maar misschien is dit ook wel wat voor jou uiteindelijk 😉 

Ik heb al wel wat aardig simulators gespeeld. Zoals bijvoorbeeld truck simulator of flight simulator en ik moet zeggen dat ik me daar altijd wel in heb kunnen vinden. Lekker relaxed beetje rondrijden of vliegen. Met Farming Simulator is het principe hetzelfde, rondrijden met vee of je gewassen ophalen, zodat je geld kan verdienen om betere spullen te kopen. Je krijgt eerst wat tutorials over hoe alle apparaten werken. Ik weet nog steeds de namen niet van die apparaten, maar denk ook dat me dat niet meer zal lukken. Ik weet wel waar je ze voor kan gebruiken en ik denk dat dat het belangrijkste is.

De tutorials zijn prima doorheen te komen en geven je uitgebreid uitleg over hoe of wat alles werkt. Hoe je bijvoorbeeld onderdelen aan je trekker kan vastmaken en ontkoppelen, hoe je ze moet activeren wat ook niet geheel onbelangrijk is anders haal je niks binnen en daarnaast leer je met vee en boomstammen rijden. Alhoewel ze mij beter geen vee kunnen meegeven, want dat ging nu niet bepaald soepel (sorry diertjes). Verder leer je ook hoe je dingen kan verkopen, want ja na al je harde werken moeten er toch centen op de bankrekening komen.

Farming Simulator 17 vond ik persoonlijk wel leuk om zo tussendoor te spelen, het is heerlijk rustgevend en is een keer wat anders dan al dat geknal of gerace door de straten. Ze willen je echt wat mee brengen van het boerenleven en ik denk dat ze dat aardig goed gedaan hebben. Er is in ieder geval een hoop te doen in Farming Simulator 17. Je kan gold nuggets verzamelen maar liefst 100 stuks, ze liggen overal en nergens en mocht je de eerste 10 vinden, dan krijg je daarna hulp voor de overige nuggets. Verder kan je ook andere stukken grond opkopen of kan je je medeboer helpen en daar ook een leuk centje mee verdienen. Mocht je hun dan helpen met klusjes, dan krijg je daar een aantal minuten de tijd voor en haal je het voor die tijd krijg je 5000 euro. Dat is nog eens leuk geld verdienen!

Tevens moet je ook goed je dieren verzorgen door ze water te brengen en/of schoon te houden. Ze zitten op vaste plekken, dus soms moet je even heen en weer karren om ze vervolgens te helpen. Het is een leuke game voor een paar minuutjes op een dag in mijn ogen. Terwijl ik van sommige weet dat zij er uren aan kunnen werken, hield ik het niet langer vol dan maximaal twee uur. Het werd mij dan een beetje te eentonig, terwijl er best een hoop te doen is op de boerderij. Dit zal niet voor iedereen gelden, maar ik ben toch al niet zo heel erg van het boerenleven…. ook al is het wel leuk om rond te rijden met verschillende voertuigen en in sommige gevallen andere vrachten.

Dit was hem dan weer voor deze week! Ik ga even kijken of toevallig nog een multiplayer kamer in mag om samen met anderen verdere gewassen te oogsten en te zaaien! Fijn weekend allemaal en tot de volgende keer!

Nick Strijbos

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos