MuziekMuziek

Game Review: Crash Team Racing Nitro-Fueled – Na 20 jaar echt volgas!

Crash is weer terug met een toffe remake! Ze hebben het in ieder geval grondig aangepakt. Je kan kiezen uit verschillende characters maar ook kan je in andere auto’s rijden, die je tijdens het racen kan unlocken. De tracks zijn origineel gebleven en zijn soms echt niet te doen…

controller gooiende classic!

Wat ik wel heb gemerkt is dat in het verleden je soms geen difficulty had en dat sommige games ook echt gewoon super pittig waren. Je moest goed blijven oefenen en soms dus ook grinden om bepaalde levels te halen. Nu hoor ik sommige al zeggen, git gud. Maar nu speel ik liever gewoon een spelletje voor mijn vermaak en niet voor de competitiviteit. Zoals ik wel deed in mijn tiener jaren met Call Of Duty: Modern Warfare. Desalniettemin verhoudt het zich dan wel weer met het originele wat ik hoor van anderen. Maar goed mijn controller ging wel bijna de woonkamer door 😉 

Adventure mode

In adventure mode begin je in een hub. Het doel is uiteindelijk om alle vier de races als eerste te eindigen om vervolgens de boss te verslaan en een sleutel te verkrijgen. Daarna kan je de challenge aangaan met Nitros Oxide, de eindbaas om de wereld te redden. Dit kan je spelen in twee verschillende modussen. Classic, wat ik heb gekozen en nitro fueled. Bij de laatste, als je iets unlocked, kan je het meteen gebruiken en zo ook je auto upgraden. 

Gameplay

Wat ik al eerder aangaf is dat het een vrij pittig spel is op classic mode. Maar ik moet toegeven dat het er wel allemaal gelikt uitziet. De auto’s glimmen waar ze horen te glimmen en het parcours is in mooi detail te spelen. Alleen kan ik niet echt wennen aan het driften. Hierdoor je krijg je een significant nadeel omdat je die snelheid juist nodig heeft. Mocht je vroeger dit spel hebben gespeeld, zal het waarschijnlijk voelen alsof je weer na 20 jaar op je fiets stapt. En na 10 minuutjes weer helemaal up to speed ben.

Dit is een leuke game voor de veteraan die het vroeger ook heeft gespeeld. Of juist verslingerd is geraakt aan de andere remake van Crash met de N sane trilogy. De moeilijkheidsgraad doet het hem voor mij dat ik hem toch minder leuk vind. Tot de volgende review!

 

 

 

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos