Een Sim Only abonnement is helemaal terug.

Jan Willem Huffmeijer helemaal blij met zijn "oude iPhone 7"

Ons mobiele telefoon gebruik is in de afgelopen 15 enorm veranderd. Wij zijn van klein naar groot gegaan, van dom naar smart en van abonnement naar een Sim Only abonnement. Hoe alles veranderde, zo was ik op mijn 15e jaar super stoer met met mijn Panasonic telefoon met uitschuifbare antenne, hoe cool was dat!! Toen kwam de legendarische Nokia 3310. De mobiele telefoon die iedereen moest hebben en waarschijnlijk nog wel ergens in huis heeft rondzwerven. Dat ding was niet kapot te krijgen! Ik heb er ook nog steeds één in huis, hij doet bij ons dienst als kinderspeelgoed. Ik durf te wedden dat wanneer ik de batterij erin doe, dat hij het gewoon weer doet.

Nokia 3310 vernieuwd model

Van groot naar klein ofwel van koelkast naar mini.

De mobiele telefoons begonnen super groot. Uiteindelijk was het natuurlijk echt niet cool meer om met zo’n koelkast over straat te lopen. De mobiele telefoons werden steeds kleiner. Niet ideaal voor iedereen, onze oudjes hadden er maar moeite mee. Er kwamen zelfs speciale mobiele telefoons voor oudere mensen. Ik heb nog een telefoon met zo’n klapscherm gehad, ik hoor je denken wie niet! Toen kwamen de eerste smartphones op de markt en deze waren echt wel een heel stuk groter dan de mobieltjes die we toen hadden. Hummm was dit wel een goede ontwikkeling??

Van klein naar Smart ofwel van dom naar slim.

De smartphone was misschien niet meer zo klein en dit leverde opmerkingen op over waar je dat ding dan bij je moest stoppen. Toch bleek het een waanzinnige revolutie. De smartphone veranderde heel erg veel in ons leven. Ik schrijf dit artikel in Spanje op mijn laptop met mijn smartphone als hotspot…. hoe tof is dat! En toen gebeurde er ook iets bijzonders, de smartphone zorgde voor een ommekeer in de steeds kleiner wordende telefoon. De smartphone werd groter en beter met de jaren. Om bij te blijven moest je minimaal om de twee jaar je smartphone vervangen. Er werden zelfs trucjes ingebouwd wat ervoor zorgde dat na twee jaar je mobiel gewoon op was. Toch is ook dat weer veranderd.

Werken met de hotspot op je mobiel. Waarom kies ik voor een sim only abonnement.

Van abonnement naar Sim Only

De smartphone veranderde steeds meer spectaculair en de noodzaak om hem te vervangen na twee jaar was er eigenlijk niet meer. Dit bleek de terugkeer te worden van het sim only abonnement. De telefoons zijn inmiddels niet meer te betalen en worden met de jaren alleen maar duurder. De kwaliteit is echter wel verbeterd, waardoor hij zeker wel een jaar of 4 mee gaat. Ik koop tegenwoordig mijn telefoon dus gewoon zelf en niet meer in combinatie met een abonnement. Heerlijk die vrijheid. Onze mobiele telefoon is in ons leven niet meer weg te denken maar wie had dat 20 jaar geleden kunnen bedenken. Wauw! Wat gaat de tijd toch snel.

Jan Willem Huffmeijer helemaal blij met zijn "oude iPhone 7" Ik kies voor Sim Only abonnement.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer