MuziekMuziek

Een badkamer voor mannen

Badkamer

De badkamer voor mannen. De badkamer is voor veel mensen echt de kamer voor de dames. Toch was dit vroeger echt niet zo! De man was de baas in de badkamer, waar hij zich kon scheren en “optutten”. Dit was een privilege voor mannen en daar mocht geen vrouw zich mee bemoeien. Dit is in het midden van de vorige eeuw veranderd en werd het uiterlijk van de vrouw steeds belangrijker en zelfs belangrijker dan dat van mannen. Heel voorzichtig zie je dit nu weer veranderen en mag de man weer meebeslissen wat er in de badkamer gebeurt. De badkamer zie je dus ook weer steeds stoerder worden. Tja, als je als man je baard staat te föhnen moet dit wel in een stoere omgeving ?

De badkamer voor mannen ziet er zo uit

Een badkamer is echt niet heel moeilijk stoer en mannelijk te maken. Tegenwoordig zie je juist in de badkamer dat er wordt gekozen voor donkere kleuren en natuurlijke materialen. Dit zijn dingen die je badkamer eigenlijk direct een stoer en mannelijk uiterlijk geven. Iets wat je steeds meer gaat zien zijn zwarte elementen in de badkamer zoals kranen, wasbakken, toiletten en douchegoten. In combinatie met donkere tegels of in combinatie met houten elementen vind ik het heel gaaf in een badkamer. Naast donkere kleuren en het sanitair is ook de verlichting heel belangrijk en heel sfeerbepalend. Maak dus vooraf een goed lichtplan voor je badkamer. Zonde als je achteraf in je nieuwe tegels moet gaan boren om nog een lampje op te hangen. Zorg er ook voor dat je in je badkamer je verlichting kan dimmen. Dit zorgt voor sfeer als je staat te douchen of wanneer je in bad ligt. Natuurlijk moet je ook een paar goede spots hebben waar je staat te scheren of je baard moet verzorgen. Niets is zo vervelend wanneer je er te laat achterkomt dat je nog een paar haren op je kin hebt laten staan.

Zwart sanitair voor in een stoere badkamer

Zoals ik al schreef is zwart sanitair iets wat ik echt heel tof vind en iets wat je steeds meer ziet. Vroeger was dit echt een ramp vanwege het schoonmaken en de kalkaanslag. Dit is tegenwoordig goed op te lossen. Hoe leg ik in een later artikel nog een keertje uit. Ben je opzoek naar zwart sanitair zoals kranen, wasbakken en douchegoten. Dan koop je jouw douchegoot bij badkamerdepot.be bijvoorbeeld. Er is op internet heel veel te zien en heel veel informatie te krijgen over het inrichten van je badkamer.

Inspiratie voor een zwarte badkamer:

Voor meer inspiratie en foto’s check onze Pinterest Pagina klik hier.

Zwarte Badkamer
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer