MuziekMuziek

Hoe kies je de ideale wasbak?

Een wasbak uitzoeken doe je met deze regels

Allereerst wil je natuurlijk niet een gewone wasbak in je badkamer. Wel een design wasbak, misschien zelfs wel een trendy wastafel. Of mooi weggewerkt in een eigentijds badkamermeubel. Kun je tegelijkertijd al je geliefde badkamerspulletjes in opbergen.

Nu gaat het erom de juiste wasbak bij het juiste meubel te kiezen, zodat een perfecte badkamercombinatie ontstaat waar je jezelf helemaal in kunt vinden. Je moet wel op een paar dingen letten. In ieder geval met de grootte van jouw badkamer. De meeste badkamers zijn niet zo heel erg groot en daar kun je dan niet een riant meubel met twee wasbakken in kwijt. Bij een wasbak kopen moet je dus met een aantal zaken rekening houden. 

Badkamermeubel

Je kunt kiezen voor een groot badkamermeubel met verschillende waskommen of voor een losse wastafels. Of twee losse wastafels. In alle gevallen is de ruimte eigenlijk de enige beperking, dus neem die maten goed in je op en kijk dan hoe groot en hoeveel wasbakken je kunt kiezen. Het staat mooi en netjes afgewerkt als je de waskommen in een wastafelblad kunt plaatsen. Het wastafelblad ligt op het badkamermeubel. 

Vaste regels

Er zijn wel een paar regels waar je je aan vast kunt houden. De hoogte van het badkamermeubel en daarmee de werkhoogte van je badkamerwastafel. Het laagste punt van de badkamerwasbak bevindt zich in een ideale situatie op 70 cm hoogte van de vloer. Op die manier kun je perfect je tanden poetsen en tegelijk veel opbergruimte behouden in de kast eronder. Dan moet natuurlijk de wasbak bij en in het meubel passen. Is het meubel geschikt voor een inbouw wasbak of juist voor een opbouw wastafel? Bedenk ook dat rechthoekige wasbakken er misschien iets moderner uitzien, maar dat het water makkelijker en sneller wegstroomt uit een ronde wasbak. Wasbakken met een strak ontwerp kunnen in de regel maar weinig water bevatten. Allemaal zaken om rekening mee te houden bij de aankoop van een wasbak of waskom. Voor een dubbele wasbak in het badkamermeubel bestaat de volgende richtlijn: om beide gebruikers of gasten voldoende ruimte te geven moet je uitgaan van een breedte van minimaal 140 cm. Een badkamermeubel met een enkele wasbak is standaard 75 cm breed.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer