MuziekMuziek

Zo kies je de perfecte kranen uit voor jouw badkamer

badkamer kranen

Is je badkamer aan een opfrisbeurt toe? Of ga je de badkamer verbouwen en vervang je daarbij alle kranen? We helpen je graag op weg met het kiezen van de perfecte kranen voor jouw badkamer. In dit artikel lees je daarom alles over verschillende soorten kranen, het juiste aantal kraangaten en de mooiste kleuren.

Verschillende soorten kranen

Kranen zijn van groot belang in een badkamer. Je hebt er een nodig voor de wastafel, de douche en het bad. Daarnaast kun je nog kiezen voor verschillende soorten kranen zoals een thermostaatkraan of een mengkraan. 

Bekijk vooraf goed welke kranen je precies nodig hebt en wat daarbij je wensen en voorkeuren zijn. Heb je kinderen? Dan is een thermostaatkraan een goede optie. Zo weet je zeker dat ze zich niet branden aan te heet water. Bepaal je liever zelf de menging van koud en warm water? Kies dan voor een mengkraan.  

Aantal kraangaten

Ga je de kranen op exact dezelfde plek plaatsen, als waar ze eerder zaten? Let dan goed op het aantal kraangaten voor de badkraan, de douchekraan en de wastafelkraan. De nieuwe kraan moet hier namelijk op aangesloten worden. Je wil natuurlijk niet dat je een gat tekort komt, wanneer je de kraan wil monteren. 

Heeft je nieuwe bad nog geen kraangaten? Vraag een loodgieter dan om kraangaten te boren op de juiste plek, afgestemd op de nieuwe kraan. Zo weet je zeker dat het goed gaat en je nieuwe bad niet onnodig beschadigd raakt. 

Moderne wastafels beschikken vaak over een voorgeboord gat voor wastafelkranen met enkele greep. Uiteraard kun je ook kiezen voor traditionele kranen. Hiervoor heb je twee of drie voorgeboorde gaten nodig. 

De mooiste kleuren

Kranen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Zo kun je altijd een kraan kiezen in een kleur die aansluit op de stijl van je badkamer. Idealiter kies je alle kranen in dezelfde kleur, zodat de ruimte oogt als een mooi geheel. 

Wie de laatste trends wil volgen, kiest voor moderne kleuren. Denk hierbij aan kleuren zoals zwart, koper, goud en geborsteld messing. Wil je graag een unieke uitstraling creëren? Dan zijn kranen van antiek messing een perfecte optie!

Voldoende waterdruk

Bekijk goed of de nieuwe kraan goed aansluit op de waterdruk bij jou thuis. Mengkranen, staande kranen en inbouwkranen hebben een hoge waterdruk nodig.  Wanneer er niet voldoende druk is, zal de waterstroom niet gelijkmatig zijn.

Beschikt je woning over een lage waterdruk? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een standaard koud en warmwaterkraan een goede keuze. Ook wanneer je de warme kraan aandraait, heb je zo voldoende waterdruk.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer