MuziekMuziek

DS 7 Crossback rij impressie van B4men

Jan Willem met de DS 7

Hoe tof is het om een bijzondere auto te mogen rijden. Deze keer test ik de DS 7 Crossback. DS..dat is toch van Citroën? Ja en nee. Ja het was van Citroën maar is inmiddels een op zichzelf staand mer geworden. Een merk met een eigen gezicht en DNA. Het gaat om een luxe en vooruitstrevend merk, althans dat willen ze uitstralen. Ik ga dit natuurlijk zelf even testen.

DS 7 Crossback DS 7 Crossback front

De DS 7 Crossback getest door B4men

Laat ik beginnen bij het begin. Wat weet ik van deze auto en het merk voordat ik de auto heb gezien….niets! Wat kan ik verwachten van de auto….geen idee. Dit is voor mij wel duidelijk iets waaraan gewerkt moet worden vanuit DS. Ik heb het gevoel dat er maar weinig mensen zijn die het merk en model auto echt kennen. Ik kan wel duidelijk zijn over de auto, het is een hele mooie en dikke bak. De uitstraling is bijzonder. Ik persoonlijk vind de kleur wel mooi maar bij de kids en Marie Louise viel die minder in de smaak. De auto heeft echt een heel eigen uitstraling. Wanneer je de auto ziet rijden, kan je van veraf onderscheiden dat het om de DS 7 Crossback gaat. Tijd om ermee de weg op te gaan. Voor dit gedeelte is hij geslaagd.

Jan Willem Huffmeijer in de DS 7 Crossback
Tijd om de weg op te gaan met de DS 7 Crossback en hem eens goed aan de tand te voelen.

De DS 7 Crossback rij impressie

Zodra je plaats neemt in de auto valt het grote middendisplay op. Hiermee kan je bijna alles in de auto bedienen. Zoveel zelfs dat je een halve dag nodig hebt om echt alles te ontdekken. De hele cockpit is heel erg futuristisch en ik weet niet of ik het echt mooi vind. Ik moet er even aan wennen zullen we maar zeggen. Overigens na een week rijden wen je er echt wel aan. De weg op! De auto rijdt heel Frans en daar moet je van houden. Ik persoonlijk vind het heerlijk wanneer een auto niet te stug en te strak is. De auto heeft een 2 liter diesel motor maar ik vind hem niet echt snel of sportief rijden. Deze auto gebruik je om rustig veel kilometers mee te rijden. Hij is wel erg zuinig in gebruik.

De DS 7 heeft veel bijzondere details, zoals deze bijzondere achterlichten.
De DS 7 heeft veel bijzondere details, zoals deze bijzondere achterlichten.
DS 7 Crossback logo en camara
DS 7 Crossback logo met camera gericht op de voorkant.
Raster in het achterlicht geeft de auto iets bijzonders
Raster in het achterlicht geeft de auto iets bijzonders
DS 7 Crossback Opera
Ik reed een Opera uitvoering

Conclusie na een week rijden met de DS 7 Crossback

Ik vind het een heel moeilijk te beoordelen auto. In veel punten is hij geweldig maar ook in veel punten minder. Ik vind dat de auto bijna te veel kan en te veel opties heeft. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Zo moet de sport optie, waarbij je een motorgeluid over de speakers krijgt bij het intrappen van het gaspedaal, echt verboden worden. Ik snap deze optie echt niet! Als ik sportief wil rijden, dan wil ik dat de auto echt sportief wordt en niet net doet alsof. Verder is de auto wel heel mooi en rijdt hij super. Hummm de prijs dan, kan die nog doorslag geven. De DS 7 Crossback is verkrijgbaar vanaf € 54.490,00. Een prijs die dan wel weer heel redelijk is. De versie die ik gereden heb (DS 7 Crossback BlueHDI 180 auto BE Chic) is dan weer met € 74.030,00 weer stevig aan de prijs. Ik houd DS de komende jaren heel goed in de gaten. Het is een merk wat zich nog echt moet ontwikkelen. Ik denk dat ze wel met deze DS 7 Crossback een goede standaard hebben neergezet.

De DS 7 Crossback met de deuren open zodat de ruimte goed zichtbaar is.
Zoals je kan zien heeft hij heel veel ruimte.
Het grote scherm in de DS 7 Crossback
Het XXL scherm in de DS is voor mij persoonlijk iets te groot en te aanwezig.
De hele cockpit van de DS 7 is bijzonder en heeft heel veel design.
De hele cockpit van de DS 7 is bijzonder en heeft heel veel design.
De stoelen zijn van alle gemakken voorzien (zelfs massage, als je dit lekker vind). Jammer dat alleen bij ons de knopjes niet helemaal goed waren.
De stoelen zijn van alle gemakken voorzien (zelfs massage, als je dit lekker vindt). Jammer dat alleen bij ons de knopjes niet helemaal goed waren.
Grote en ruime kofferbak.
Grote en ruime kofferbak.
De DS7 Crossback is een opvallende verschijning.
De DS7 Crossback is een opvallende verschijning.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer